Mazoni

Carn, ós i eufòria
Laia Estebaranz

Al caure el sol, a Santa Cristina d’Aro, neix un nou espai. Un espai on les compres, els espectacles i la gastronomia s’uneixen sota el nom de La Santa Market. Durant aquest juliol i agost hi actuaran grups com Hora de Joglar, Xarim Aresté, Gemma Humet o Judit Neddermann entre una gran quantitat de propostes de la zona.

Dissabte va ser el torn de Mazoni. Jaume Pla pujava sol a l’escenari a presentar el seu darrer disc Carn, ós i tot inclòs (Bankrobber, 2017). Acompanyat de la seva guitarra acústica va interpretar “Sol”, “Em toques, em cures” i “Part d’un tot”. Tres de les cançons del seu nou treball que està entre el TOP 100 de discs més venuts a l’estat espanyol. De fet, com el mateix artista explicava fa uns dies al seu compte de Facebook, “és el número 81, just darrera de Chuck Berry, Diana Krall, Adele i Ariana Grande. No està malament per un disc en català fet només amb guitarra i veu”.

Després d’escalfar l’ambient entre el públic que s’aplegava a l’espai de concerts, Miquel Sospedra i Aleix Bou van pujar a l’escenari per seguir amb el concert. Van interpretar cançons de la carrera de Mazoni com ara “Ulls de gat mesquer”, "Natura morta”, “Nedar a contracorrent” -la cançó que obria la sèrie de TV3, Kubala, Moreno, Manchón- o “Perduts en la boira” i “Caputxeta”.  I amb tot, un altre cop les cançons despullades del nou treball i també, com deia en Jaume, les cançons més rabioses: “Opinió respectable”, “Pedres” o “Vindré com una plaga”. Una bona combinació entre els temes fets amb banda i les cançons a guitarra i veu del nou treball.

En un espai proper, on artista i públic estaven a tocar, la força i compenetració entre ells es notava. El públic cantant i un Jaume Pla que s’apropava a ells eufòric. A més, en més d’una ocasió, el bisbalenc es va dirigir a la seva família que es trobava entre el públic cantant i ballant els grans hits del grup. “Magranes molt”, “La promesa”, “A.I.L.O.D.I.U”, “Apocalispi Now” o “Eufòria”, cançó amb la que va acabar el concert, van fer vibrar a la gent. El grup tocant a l’escenari i el públic cantant al peu de la lletra les cançons que l’han fet gran, les cançons que són tot un lema pels seus seguidors. Una nit calorosa com va ser la d’aquest cap de setmana no va servir per apaivagar el públic, que aplaudia, ballava i cantava sense parar els temazos de Mazoni.

La nit prometia i la gent volia més ritme. Amb grans crits de “no n’hi ha prou”, el trio de La Bisbal va tornar a l’escenari per acabar una nit de luxe amb “La Granja de la Paula” i “Ei, que surt el sol”.