La Iaia

Llarga vida a La Iaia
Dani Vidal

Era una tarda d’estiu i un sol radiant enlluernava la barca. Somriures, ulleres de sol i una popular marca de cervesa maridant l’espera. No, no us avanceu, no es tracta ni d’un anunci d’Estrella ni la barca surava sobre el Mediterrani. Encara que si algun dia es cansen de les estampes litorals, jo no dubtaria en proposar la gravació del seu spot a la Tirona de Banyoles.

I si no ho veieu clar, no dubteu en mirar les fotos que acompanyen la crònica o a preguntar a qualsevol dels presents. Pregunteu a qualsevol que estigués en el concert que La Iaia oferia a bord de la barca Tirona mentre rondava sobre les calmades aigües de l’Estany. Demaneu a qualsevol d’aquelles qui passejaven per les seves vores i van topar amb aquest escenari tan especial que, des de fa ja uns anys, l’(a)phònica ens regala.

Algú podria arribar pensar que aquest tipus de propostes escenogràfiques no poden oferir gaire més que donar la nota, que el seu format no pot conciliar amb una posada en escena de qualitat. Res més allunyat de la realitat.

L’actuació dels osonencs difícilment va deixar a algú indiferent. La proximitat dels músics, l’ànsia de tornar a escoltar-los en directe després d’una llarga temporada i l’oportunitat de deixar-se endur per les lletres i melodies del millor dels àlbums coneguts i del que estava recent sortit del forn van convertir l’escassa  hora que va durar el concert en una celebració, íntima i desitjada, del seu retorn.

El temps fora dels escenaris no ha impedit que La Iaia segueixi podent presumir d’una destresa única a l’hora d’elaborar cançons que ens embolcallen de ritmes  i tonades meloses i sentides, que ens  introdueixen a un univers d’històries que ens atrapen.

Tant de bo tinguem més oportunitats com la d’aquest diumenge, en les que puguem gaudir de propostes musicals  de les que es fan esperar en entorns i formats que ens permetin assaborir els seus plaers en escenaris únics. Llarga vida a l’(a)phònica, a la Tirona i, sobretot, llarga vida a La Iaia!

El concert a Twitter

 David Tejedor Mompo‏ 
 @dtmompo

Encara una mica als núvols després del concert de @soclaiaia a l'estany de banyoles per l'(a)phonica


 Sara Guisado‏
 @sguisado

Com hem gaudit amb @soclaiaia! #gracies #nousdescobriments #culpadelatemptadora


 Sergi Ferrés‏ 
 @sergiferr

Bon directe de @soclaiaia en moviment des de la Tirona i amb vistes a l'estany de Banyoles, en el marc de @aphonicabny #aphonica2017


 Genís Bou
 @genisbou

Anar a passar la tarda a l'@aphonicabny i rebentar roda. Los domingos al sol. A veure si arribem @FunkystepSeySis @soclaiaia


 La iaia
 @soclaiaia

Concert a dalt la barca a l'estany de banyoles. @aphonica ens tens el cor robat!! Mooolt preciós... A les 11h a l'escenari de la muralla!