L'Home Brut

Salva Alfonso

L'any 2015 serà recordat a l'escena valenciana com "l'any del rock". Grups com Tardor, Smoking Souls, Meteor i Inèrcia -entre molts altres- han pegat el salt necessari per fer-se un lloc als escenaris i anar més enllà i crear una nova tendència estilística entre els grups emergents.

Entre els novençans de l'escena, l'Home Brut sorprenien essent nominats als premis Ovidi Montllor en la categoria de millor maqueta. Coincidint, tot just, durant la gravació del seu primer disc Cants de balena (Mésdemil, 2016). El disc ha sigut enregistrat i mesclat als Globo Estudio sota la direcció del productor Tono Hurtado i l'edició el segell discogràfic Mésdemil.

El disc ens submergix –mai millor dit- en un món submarí, i dónai un significat i un missatge complet a tots els talls del seu primer disc. El grup s'endinsa més enllà d'un concepte físic i ens relata el món intern de lluita espiritual constant al qual ens sotmetem dia rere dia tots i cadascun de nosaltres. Un hàbitat quasi impossible per a l'ésser humà, ple d'inclemències a les quals estem sotmesos, fent sempre referència als pensaments més profunds. Tot i això, Cants de balena ens vol mostrar que dins de l'obscuritat del fons marí algunes criatures han sigut capaces d'evolucionar per tal d'irradiar llum pròpia.

Haurem d'esperar fins al 3 de febrer per poder escoltar el nou disc dels riberencs. Cants de balena es presentarà al llarg del País Valencià a partir del 2016 i ja compta amb cites a l'Olleria, l'Alcúdia, Beneixida i –per avançar alguna data concreta- el 3 de març a la Sala Matisse de València.