Les cites de la setmana

Del 17 al 23 de gener
Xevi Planas

Clara Peya al Cicle EnciSAT

Una de les pianistes i compositores més destacades del panorama català presenta aquest divendres al Sant Andreu Teatre el seu darrer treball discogràfic. Oceanes (Temps Record, 2017) pretén ser un homenatge a les dones més importants en la seva trajectòria musical amb l’aigua com a nexe d’unió. Un disc en clau feminista que neix per reivindicar la dona i mostrar el poder que aquestes poden tenir, però fugint de la cançó protesta tradicional.

La cita escollida per presentar el disc, que no veurà la llum fins el mateix divendres al matí, serà el concert de clausura del cicle EnciSAT, que després de més de dos mesos intensos de concerts baixarà la persiana a Sant Andreu fins la temporada vinent. Amb entrades exhaurides des de fa pràcticament una setmana, es preveu un ambient de luxe al teatre barceloní.


Festival Tastautors

Després de poder obrir boca amb el festival Off, aquest cap de setmana arriba definitivament la 13a edició del Tastautors, que comptarà amb tres actuacions de primer nivell durant les properes nits de divendres. Obrirà la cita a Cardedeu el duet valencià format per Feliu Ventura i Xavi Sarrià, que en un format que ja s’ha convertit en habitual dels millors festivals d’autor dels Països Catalans interpreten les cançons que han marcat la vida musical dels dos autors. “Llibres, batalles, cançons” arribarà també a Cardedeu per mostrar la part més íntima dels cantants, que donen vida a temes de Lluis Llach o Kortatu a més d’interpretar temes propis. En aquesta mateixa edició del Tastautors, també passaran per la ciutat vallesana Belda & Sanjosex i Quimi Portet, que formen un triplet de concerts de gran nivell.


Festival Neu!

El proper 21 de gener arriba a la sala La Mirona de Salt la tercera edició del Neu!, el festival de música no internacional que acull a la ciutat gironina algunes de les principals propostes de música independent. Els barcelonins Za! i El Petit de Cal Eril, que arriba per presentar La força (Bankrobber, 2016), seran els caps de cartell d’enguany en un festival on compartiran cartell amb altres noms com Cala Vento, Xebi SF, Leonmanso o Autodestrucció. Tot això en una vesprada que arrancarà a mitja tarda a la sala saltenca i durarà fins ben entrada la nit. La cita musical estarà acompanyada d’altres expressions artístiques com pintura o poesia i comptarà amb una Mirona molt ben preparada per acollir i entretenir el públic.

AVANTATGE LA TORNADA


RIU 360º

Aquest divendres al Centre Artesà Tradicionàrius, el grup barceloní RIU oferirà una experiència innovadora als seus seguidors, amb dos concerts en 360º (20.30 h i 22.00 h). El públic assistent a la cita del Festival Tradicionàrius es situarà al centre de la sala i seran els altaveus els que els envoltaran els seguidors amb la música del grup i nombrosos efectes sonors. A més, a la cita també hi serà present l’Orquestra A4cordes, que fusionarà la seva música amb el folk de RIU per completar una oferta musical encara més especial. Tot per formar un ambient per viure la música de manera més completa que mai, des de tots els angles possibles i amb un grau d’innovació molt elevat, en un dels concerts més destacats del grup.

AVANTATGE LA TORNADA


Final de gira de The Risas

“El concert de les nostres vides!”. D’aquesta manera tan contundent anuncien The Risas el concert del proper divendres a Sant Cugat, i és que així es fa impossible no pensar que el grup vallesà n’està preparant alguna de grossa. Efectivament, el concert de final de gira de The Risas serà d’aquells especials, amb la col·laboració de més de 30 artistes que pujaran a l’escenari a compartir la nit amb el grup i els assistents i noms del nivell d’Obeses, Doctor Prats o Fundación Tony Manero. La cita servirà per posar fi a una gira que durant més de mig any ha portat Cucurelles (RGB Suports, 2016) als escenaris de tot el país.