La llista de...

5 cançons en català que no poden faltar a la llista de...

Eduard Gener

Músic


L'any 2015, el solsoní Eduard Gener s'estrenava amb el celebrat disc Les avingudes (RGB Suports, 2015). Aquesta primavera arribarà la seva segona referència, Diumenges (RGB Suports, 2017), un treball que presentarà en directe el dia 10 de març a la sala La Planeta de Girona en el marc del Black Music Festival.

Les Pellofes Radioactives

"Per començar"

Les Pellofes eren els rockers més coneguts de Solsona quan jo començava. Bons amics amb els que ajuntar-me al voltant d'una taula amb vi i cervesa. Ivan Dach, guitarrista del grup, és un music a destacar. Doneu-li una oportunitat a aquesta cançó, perquè és un hit.

Roger Mas

"En la Rebequeria"

Un altre solsoní. Si Roger Mas hagués seguit fent temes com aquest m'hauria deixat sense feina. El dp és el disc que em va fer seguidor del Roger. Dosi de rhythm and poetry, risc i guitarres agradables. Aquest disc el recordo viatjant pel sud de França.

Mazoni

"Se'm moren les plantes"

Andrés Calamaro té "Los Aviones", Mazoni té "Se'm mores les plantes". Una cançó però sobretot una senyora lletra, senzillíssima i original. Banda sonora dels meus anys universitaris.

Sanjosex

"Animal Salvatge"

Aquest gener he estat conduint per la preciosa carretera que enllaça Solsona i Berga, veient passar els pins per la finestra del cotxe mentre sonava i sonava aquest disc. Encaixa! Animal Salvatge és només una, de les molt bones cançons del disc "Al marge del Camí".

Adrià Puntí

"Muriel"

L'adolescència l'he passada escoltant Adrià Puntí. Autor de lletres enigmàtiques, els seus tres primers discos (produïts per Quimi Portet) tenen un so totalment actual a pesar que aquesta cançó ja té molts anys. És una cançó dolcíssima.