Les cites de la setmana

Del 13 al 19 de desembre
Xevi Planas

'Botifarra a banda' al CAT

El Centre Artesà Tradicionarius de Barcelona acull aquest dissabte l’espectacle 'Botifarra a banda', el format més multitudinari del cantaor Pep Gimeno “Botifarra”. En un format que ha girat pel País Valencià durant tot el 2016, la música tradicional del de Xàtiva i la música en banda de La Valenciana s’uneixen per donar una nova dimensió al seu espectre musical. El director de la banda, Ramon Lorente, ha estat l’encarregat de produir els arranjaments musicals de la unió, que combina l’adaptació de cançons tradicionals amb versos de noves creació, fetes especialment per l’espectacle.


Els Quicos al CAT

L’espectacle "Lo misteri del Nadal" s’ha convertit en una cita imprescindible del mes de desembre a Catalunya. De la mà de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries arriba la 25a gira nadalenca consecutiva des que va néixer l’any 1992 sota el nom de “Romanços de Nadal”. El Centre Artesà Tradicionarius ha estat l’espai escollit per iniciar la gira d’enguany, on els Quicos faran parada aquest divendres. Dos dies més tard la gira es traslladarà al Casal de Cultura de Matadapera, per després tornar a Tortosa el dia de Nadal i acabar a Reus per Sant Esteve. En total, quatre dates -amb doble sessió a Reus- per un espectacle que vol recollir cançons del repertori nadalenc més tradicional i amb la música, la diversió i la ironia com a plats essencials.


Pep Sala a l’Auditori de Girona

Immers en la seva última gira abans d’una llarga aturada per pensar en el futur, el concert de diumenge de Pep Sala a l’Auditori de Girona és un dels més especials que li queden al cantant osonenc. La gira Ops! Última ronda compta amb només una desena de concerts abans d’acomiadar-se del públic per darrera vegada el proper 1 d’abril a Barcelona. Des de Sau fins a l’actualitat, la gira pretén recopilar els grans èxits del cantant en els seus 40 anys de trajectòria professional sobre els escenaris.

Diumenge a l’Auditori de Girona alguns dels músics que han col·laborat en el disc Ops! Mireu què he fet (L’Indi Music, 2016) acompanyaran el músic a l’escenari en un concert benèfic que destinarà els seus beneficis a la fundació Oncolliga i servirà com a clausura als actes de celebració del vintè aniversari de l’organització.