Porto Bello

Simplement fantàstics
Maria Giribet

Fotografia: David García

Són joves, guapos i amb un futur prometedor. Porto Bello, la revelació musical d’aquesta temporada, presentaven el seu primer disc Basat en fets reals (Música Global, 2017) dissabte passat a la sala Lo Submarino de Reus. Amb les entrades esgotades al cap de poc més d’una setmana i mitja de sortir a la venda, més de dos mesos abans de la cita, els altafullencs tenien la missió de desembarcar festa i disbauxa al seu port, i ho van aconseguir amb escreix.

“L’últim pirata” donava el tret de sortida a un concert intens on l’energia i el bon rotllo en serien els protagonistes. La seguien “Festa major” i “Crida”, davant d’una sala completament entregada. Un començament intens, de marea alta, però això només era un aperitiu del viatge que havien preparat els Porto Bello per presentar-se.

No es podien encendre bengales, no va esclatar una pluja de confeti, però sí que, tot i la reduïda altura de la sala, es van aixecar pilars per acompanyar el que ja s’ha convertit en un dels seus hits: “Hem nascut castellers”. Un altre dels moments àlgids arribava també en el tram inicial de la nit de la mà de “Fantàstica”, una cançó que promet sonar amb força aquest estiu i on els assistents van demostrar que havien fet els deures cantant des de la primera fins a l’última estrofa.

Entre cançó i cançó, fragments de temes mítics com “Todos los días sale el sol”, ”Esbarzers”,  “L’estaca”,  “Palance” o “El cant dels maulets”, entre molts d’altres, mantenien en estat d’eufòria  als allí presents. Es notava que navegaven a casa, i tot i els nervis que comporta una primera presentació, el grup es veia còmode al petit escenari i des del primer minut es va posar el públic a la butxaca.

Des de baix es palpava que aquells nois gaudien amb cada nota, i això s’encomana moltíssim. Amb somriures i amb una càlida interacció amb el públic, els d’Altafulla van demostrar aquest dissabte haver nascut no només per ser un grup de música, sinó per convertir-se en tota una teràpia contra l’ensopiment.

Porto Bello engega màquines a grans revolucions. Que es preparin tots els passatgers dels pobles i ciutats de Catalunya i de més enllà per al desembarcament al port més festiu.