Parelles impossibles

El gran desconcert d'iCat
Laia Estebaranz

Al primer Desconcert organitzat per iCat, Sant Vila, conseller de Cultura, es comprometia a recuperar l’FM que l’emissora havia perdut. Dilluns, un any més tard i en la seva segona edició, pujava a l’escenari content i fent broma que era un polític que havia complert amb la seva paraula. iCat tornarà a l’FM i ho celebrava amb una festa ben grossa. Durant tota la nit es van trobar parelles que, a simple vista, podien semblar impossible, insòlites i inesperades, però que al final fusionaven molt bé. Els seus presentadors n’eren una mostra. Qui hagués posat a Mari Pau Huguet i Miqui Puig presentant un acte? Segurament pocs, però amb la broma que van fer, ja vam poder veure que tot podia tenir una unió: “Tu fas el programa de ràdio Pista de Fusta i si t’explico la quantitat de pistes de ball de fusta que he trepitjat..." bromejava Mari Pau Huguet. Així començava una gala que ens presentava les parelles més inversemblants i les adaptacions més arriscades. Tot per demostrar que l’escena musical catalana és oberta i fresca. Els participants van actuar sota la direcció artística de Guillamino i amb una banda formada per a l’ocasió: Jordi Casadesús a la guitarra, Toni Molina a la bateria i Gerard Cantero al baix.

Delafé i Eduard Gener amb una versió de “Lo más bonito del mundo” (Delafé) van començar una nit que prometia ser recordada. La segona parella també era ben curiosa, Joan Dausà explicava: “estem feliços de ser aquí, no vam dubtar a participar i hem de reconèixer que jo no havia escoltat mai Falciots Ninja”. “Ni jo Joan Dausà” afirmava Ret. La tercera parella va fer cantar el públic amb un clàssic. Ramon Mirabet i Adrià Salas, cantant de La Pegatina, van atrevir-se amb una particular versió d’"El bandoler" de Lluís Llach. Una altra parella impossible que es va posar el públic a la butxaca va ser David Carabén i Maria Arnal i Marcel Bagés.

Les versions seguien, aquest cop de la mà de Guillem Roma i Arnau Tordera (Obeses) que es van atrevir amb el mític “I want to break free” de Queen que va fer cantar el nombrós públic assistent a la Sala Apolo de Barcelona. Els grups que també van apostar fort van ser Les Sueques i Museless que van versionar, ni més ni menys, que la Shakira amb el seu “Me enamore”.

Parelles com Animal i Raynald Colom, Yacine Belhancene i Bikimel, El Petit de Cal Eril i Pavvla o Joan Miquel Oliver i Renaldo & Clara van pujar a l’escenari. La traca final la van posar Manel i P.A.W.N GANG que van competir amb totes les paraules possibles. Una guerra verbal amb lletres divertides i sons agressius al ritme del “Jo competeixo” de Manel.

El Desconcert d’iCat va tornar a ser una gran festa. Ara esperen convertir-lo en una cita anual per als músics del país i els oients d’iCat.cat.

El concert a Twitter

 Maite Sadurní ♫‏
 @maitesadurni

Molt TOP els @QueenWillRock osonencs! @Obeses i @guillemromatort #ElDesconcert @iCatpuntcat @ArnauTordera


 Falciots Ninja‏ 
 @FalciotsNinja

Que gran que ha estat això del #ElDesconcert de @iCatpuntcat FLIPANTER


 marga serra‏
 @margaserraalias

La cantant de les @lessueques avui al #desconcert de @iCatpuntcat @CatalunyaRadio


 Josep M Palau‏
 @JosepMPalau1

Last night @iCatpuntcat saved my life with #ElDesconcert!!!

 

 Marc Garriga‏ 
 @marga_riga

ES-PEC-TA-CU-LAR @iCatpuntcat #elDesconcert


 Oriol Esteve‏ 
 @oriolesteveg

Els Manel vs la P.A.W.N. GANG. El que ha passat avui a la @Sala_Apolo ha estat la puta polla. Llarga vida a @iCatpuntcat FM! @GrupManel


 Olga Suanya‏ 
 @osuanya

Un concert desconcertant però gratament sorprenenent! Felicitats @iCatpuntcat! I gràcies @saulgordillo