Judit Neddermann i Quartet Brossa

Elegància i talent
Nerea Serra

Dijous, a punt d'acabar la setmana, un nou concert del Festival Mil·lenni es presenta com una opció molt vàlida per als amants de la bona música. Aquest cop és el torn d'una unió que gairebé podríem definir com a màgica: El Quartet Brossa i Judit Neddermann, que presenten el recital Amors d'estiu.

Només entrar al Casino L'Aliança del Poblenou de Barcelona, ja es respira un ambient especial.

Poc abans de començar, no hi ha molt de públic i ja s'entreveu que no n'arribarà molt més, però això no impedeix que la nit puga ser un èxit. En arribar, els assistents es van repartint per la sala. Alguns es situen a les butaques i d'altres en unes taules situades al davant l'escenari, tot fent la impressió de ser dins un bar musical d'una altra època. El públic empra els últims minuts abans de les nou per situar-se al seu lloc, tot esperant les nou en punt, hora de començar un repertori interpretat pel Quartet Brossa en harmonia amb la veu de Judit Neddermann, que junts aconseguiran crear una atmosfera capaç de transportar-nos pel temps i l'espai mitjançant una història d'amor.

Sobre l'escenari s'hi troben dos violins, una viola i un violoncel que juntament amb Neddermann van combinant música clàssica amb música contemporània. Mesclen Lieds de Schubert amb cançons d'artistes com Serrat, Leonard Cohen o fins i tot una versió de Sex Pistols combinada amb poesia catalana.

Amb elegància i talent, la formació composta pel Quartet Brossa i la cantautora aconsegueix captivar el públic que, concentrat, no es vol perdre ni un detall. Els assistents escolten atentament les melodies que es desprenen de l'escenari i els comentaris que Neddermann, amb el seu alegre tarannà habitual, fa entre cançó i cançó per explicar com es va formar el projecte o històries sobre alguns dels temes que interpreta.

Durant el recital, hi ha cançons en les quals la cantautora canta en diferents idiomes com català, castellà, anglès o portuguès o en les quals acompanya el quartet de corda amb percussió.  Sorprèn també el públic amb un convidat estrella que no s'esperen: Guillem Roma apareix a l'escenari per cantar a duet "Un compromiso de Machín" i acompanyar en la versió de “This is not a love song” dels britànics Sex Pistols. Malauradament, això passa ja cap al final d'un concert que ni un reajustament tècnic a la meitat aconsegueix eclipsar. Després d'acabar amb una versió d'“Ordinary People” de John Legend, el públic es desfà en aplaudiments cap a una formació que ha guanyat aquest reconeixement.

El concert a Twitter

 Ruth Morales‏
 @ruth_morales

La veu dolça de la @juditneddermann & la Brossa Quartet de Corda en un concert íntim i personal dins el @FMillenni sedueix al públic present


 Guillem Roma‏
 @guillemromatort

M'encanta la @juditneddermann m'encanta el #quartetbrossa i em va encanta que em convidessin ahir a cantar amb ells al @fmillenni


 Marçal Ayats‏
 @cetrencat

Quina delícia de concert ahir... Aquesta dona és un escàndol!!!


 Berta Nieto‏
 @bnietocabezas

@juditneddermann m'ha agradat molt el concert i sobretot la versió de Hallelujah