Projecte Mut

10 anys envoltats de bons amics
Laia Estebaranz

Deu anys als escenaris són molts i Projecte Mut ho volien celebrar com cal. En una nit llarga i intensa a la sala Luz de Gas, el grup eivissenc va presentar el seu darrer treball 10 anys i bons (Música Global, 2016), un àlbum que recull algunes de les seves cançons més significatives i on ha comptat amb nombroses col·laboracions com ara les de BlaumutGossos, Cris Juanico, Cesk Freixas, Els Amics de les Arts, Maria del Mar Bonet o La Pegatina, entre d'altres. Alguns d’aquests artistes, a més, van ser presents en una nit tan especial com la del dijous passat.

Rebuts amb forts aplaudiments, David Serra i Joan Barbé van sortir a l’escenari acompanyats de la seva banda per interpretar “Tu ja m’entens”, seguida d'“A la muntanya” i “L’home de goma”. Les cançons sonaven, des del primer moment, a les dues bandes: la dels músics a l’escenari i la del públic que cantava amb intensitat des de peu de pista. La sala Luz de Gas és d’aquells espais que facilita el contacte directe entre públic i artistes i Projecte Mut va gaudir de la complicitat del públic, que s'estava dempeus a primera fila i, recíprocament, els assistents gaudien dels músics, que se’ls acostaven repetidament.

David Serra, sempre comunicatiu, agraïa així l’assistència del públic: “Ja sabeu que estem d’aniversari. Moltes gracis! Sou el millor regal que ens podíeu donar”, i els entregava el micro perquè xiulessin l’inici d'“En voler”. A la banda formada per Frank Cogollos al violí, Joan Carles Marí a la bateria, i Federic Torres al baix, se’ls va sumar a “D’on vens amic” el gran guitarrista i cantant Xarim Aresté.

Les col·laboracions van començar ben aviat. Des de les terres valencianes amb Miquel Gil, amb qui van cantar “Terra Natal”, tot seguit passant per l’Empordà amb Sanjosex, que va cantar “Una cosa”, i fins arribar a ses illes amb el menorquí Cris Juanico, que va interpretar “Sa lluna damunt de Formentera”. La nit també va comptar amb una veu femenina, la de Lídia Guevara, que va cantar “Illa” i els va dedicar les següents paraules: “felicitats per aquests cracs que estan lluitant”. Més tard, un eufòric Èric Vergés (Els Catarres) va sortir a l’escenari a cantar “L’hort”. Qui tampoc es va voler perdre una nit com aquesta va ser Natxo Tarrés (Gossos), que va col·laborar a “No t’estim”.

Les cançons no paraven de sonar i l’emoció es palpava entre el grup que va quedar sorprès quan, inesperadament, va aparèixer un pastís d’aniversari a l’escenari. Els dos líders de Projecte Mut van bufar il·lusionats les espelmes, i des d’aquí esperem que els seus desitjos musicals segueixin complint-se amb tanta força com ho han fet fins ara. Cap al final del concert, amb la jota eivissenca “Alegria”, la sala va embogir, i va seguir cantant amb força “Junts,” la conegudíssima cançó que va omplir l’estiu del 2015 de TV3. Una nit entranyable i plena d’energia que va donar el tret d’inici a la celebració d’aquests 10 anys de Projecte Mut i que seguirà el 7 i 16 de desembre a Eivissa i Formentera respectivament.

El concert a Twitter

 Mari Vives
 @Mariwives

Genial el concert de @ProjecteMut a @LuzdeGasClub! #10anysibons en volem més! #envoler


 Blaumut
 @blaumut 1 des.

Els @ProjecteMut petant-ho molt fort a @LuzdeGasClub Per molts anys, companys!!!


 Gemma Recoder M
 @GemmaRecoderM

Concert brutal 10è aniversari @ProjecteMut. Que per molts anys poguem seguir disfrutant del vostre gran talent! @LuzdeGasClub


 BIPOLAR
 ‏@bipolar_oficial

Increïble la festa dels @ProjecteMut a la @LuzdeGasClub!! Per molts #10AnysiBons!


 Carme Gonzalvo
 @CarmeGonzalvo

@ProjecteMut Gran concert el d'aquesta nit. Així dóna gust fer 100km per venir-vos a veure. Enhorabona per aquests 10 anys i bons! #10anysibons


 JUAN VALVERDE
 @JuanValverdeOfi

@ProjecteMut felicitats por vuestro conciertazo en la @LuzdeGasClub. Un abrazo @JoanBarbe #indieferente