La llista de...

5 cançons en català que no poden faltar a la llista de...

Xavier Domènech

Diputat per En Comú Podem


Nascut a Sabadell, Xavier Domènech és historiador i activista. És professor d'història de la UAB i l'any 2015 va entrar al govern de Barcelona com a Comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria. Al cap de poc, va ser escollit com a cap de llista d'En Comú Podem a les eleccions espanyoles.

Pau Riba

"Noia de porcellana" (i el disc 'Dioptria')

youtube

És el primer disc clarament de Rock en català, d'un gran nivell musical, que connecta a més plenament amb l'esperit de l'època a Catalunya i al món en la ressaca post anys 60 amb el qüestionament dels pilars morals més bàsics de la societat. Un treball fresc encara ara que va més enllà del qüestionament polític de l'època.

Miguel Poveda

"Final" (i el disc 'Desglaç')

youtube

Impressionant versió de la poesia de Joan Brossa sobre la mort del dictador cantada en format de tango, per un dels millors cantants catalans actuals.

Sílvia Peréz Cruz

"Corrandes d'exili"

youtube

Hi ha diverses versions d'aquesta poesia de Pere Quart, memorable la d'Ovidi Montllor en aquest sentit, però a mi aquesta em sembla la més commovedora.

d'Antònia Font

"Batiskafo Katiuskas"

youtube

Gran cançó i gran disc molt conceptual d'Antònia Font i que per mi connecta amb sensacions i experiències molt concretes. Per mi aquesta cançó és un moment infinit en el mar, la sorra i les estrelles.

Obrint Pas

"El País de l'Olivera"

youtube

Impressionant, poc més a dir.