Crim

Punk rock en majúscules

El públic s'amuntega davant de l’escenari i espera amb emoció que comenci l'actuació de Crim, que estrenen el seu segon disc a casa, a una sala Zero que presenta un ambient immillorable. Amb les primeres paraules ens recorden que ens trobem a territori local i això és tot un orgull per a ells. A Crim els agrada ser aquesta nit a la Zero i a Tarragona. Una mostra d’autenticitat que les seves arrels són aquí, com ho fa evident la portada del seu nou disc Blau sang, vermell cel (Bcore, 2016) que, com l’anterior, recorda els vestigis de l’antiga Tàrraco de l’Imperi Romà.

Divendres arribaven per presentar la seva segona referència, un disc que demostra la consolidació de la banda. Punk rock en majúscules que ens transporta per guitarres contundents, lletres crues i una veu trencada com a pal de paller. Els tarragonins eren el plat fort d'una nit que també durien a la sala Pistol Please, Toxitocina i Grooggy Rude. Davant d'un públic molt actiu, Crim no van fallar. La seva música contundent, elèctrica i veus greus van provocar una eufòria descontrolada. Mans i punys amunt, balls frenètics i, fins i tot, persones alçades per amics i companys anaven flotant per una sala força plena. “No es pot ni respirar”, exclamava Adrià Bertran -cantant de la formació-, veient l'ambient que es desprenia al llarg de la nit.

Entre agraïments i dedicatòries, el grup va anar desgranant les peces que formen el nou treball, cridat a convertir-se en una de les referències musicals imprescindibles de l'any i que es presentava a Tarragona abans de donar el tret de sortida a una gira que ja té confirmades dates per tot Catalunya i bona part de l'Estat espanyol.