Eduard Gener i Pau Brugada

Sinergies entre amics
Joan Ferrà

Les deu han tocat fa poc i la humitat tan característica de la ciutat dels quatre rius és incapaç de fer-se lloc entre el públic del Sunset Jazz Club. Amics, coneguts i curiosos escalfen l’ambient a l’espera d’una altra nit musical en el marc del 5è Jazz & Fires de Girona. Rialles espontànies i dringadisses de copes s’ofeguen lentament alhora que el fil musical del local, amb el jazz més divers, es va fonent. Ara, només algunes converses subtils que, com la il·luminació de la sala, han anat minvant. Silenci. A la dreta de l’escenari, veu i teclat a càrrec d’Eduard Gener, i a l’esquerra, veu i guitarra per cortesia de Pau Brugada. També, Vic Moliner al baix i Andreu Moreno a la bateria.

Notes als dits sona "El teu món" i les primeres espatlles ja es comencen a moure al ritme de la proposta tan diversa que aquests dos artistes proposen. En un sol concert, rap, soul, blues... llisquen per la sala entre unes lletres íntimes i delicades, fetes amb cura. El públic les admira, tanca els ulls i es deixa envair per la fragilitat d’unes cançons que són seves, però que tots els presents al Sunset sentíem nostres. Segueixen cançons com "Secreta melodia", "Por" i "Dancing" i al final de cadascuna uns aplaudiments més que merescuts.

Mirades de complicitat enmig d’una pausa momentània per prendre aire i, de nou, els dos amics encetaven una segona part amb "Es fon", "Les avingudes" o "La teva pell", de gallina entre els que érem allà compartint i presenciant sinergies imparables i propagades com la boira que s’assentava entre els carrers del nucli antic d’una Girona festiva.

Es balancejaven els cossos sumits en un clima distès i familiar. I ells somreien, i donaven les gràcies seguint la famosa melodia de Vicente Fernàndez. Dijous passat el Sunset Jazz Club també va celebrar el seu 15è aniversari, i no hi havia millor manera de fer-ho que amb la companyia d’aquests quatre personatges que col·laboren en la consolidació d’un espai que ofereix música en directe de qualitat.

Torneu, Eduard Gener, Pau Brugada i companyia, torneu a aquesta ciutat a fer-nos l’hivern humit més dolç, més càlid i musicalment confortant.