Club Súper3

A la una, a les dues, a les tres
Maria Giribet

El Club Súper3 ha fet anys i anys, ni més ni menys que 25, i ho ha celebrat amb el concert simfònic Tots som súpers, que va tenir lloc dissabte passat a l’Auditori de Barcelona. Va ser un concert molt especial, únic, màgic. Els nens i nenes entraven amb anhel a l’auditori i es quedaven bocabadats només veure el gran photocall amb els dibuixos dels personatges del Súper3 que formen part de la seva vida quotidiana. Els més grans tampoc podien dissimular l’emoció, ja que molts d’ells al seu dia de ben segur que també van ser súpers i recordaven amb nostàlgia els inoblidables Nets, Petri, Noti Press, l’entranyable Tomàtic, el malvat Megazero i els divertits Flash, Top i Buff.

Com a fenomen social i referent en l’àmbit infantil i familiar que ha esdevingut, el Súper3 no podia escollir millor manera per estimular les sensacions de grans i petits que celebrar els 25 anys en forma de concert fent un repàs de les cançons més emblemàtiques que han fet cantar i ballar els súpers de diverses generacions. Per l’escenari van passar els artistes més representatius del panorama musical català actual i que en el seu moment també havien estat súpers, acompanyats per la gran Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el quartet de pop rock de Marc Parrot.

Amb un públic familiar a punt i molt atent per no perdre detall de l’encant que desprenia aquell gran escenari amb un mar estrellat de llums de colors, els primers a fer cantar i ballar els més menuts van ser Els Amics de les Arts, amb el mític tema “Per molts anys”. Petits i grans es començaven a animar tímidament i aplaudien amb il·lusió a la meitat de “Benvinguts al club” interpretada per Enric Verdaguer. Acte seguit, Els Catarres assaltaven enèrgicament l’auditori amb “Musculman” i Els Amics de les Arts tornaven a sortir per cantar “Superaventura”. El toc divertit i descarat de la tarda va venir de la mà de Joan Colomo i la popular melodia “Shin Chan”. Arribats a mig concert, la cançó “Connectem”,  protagonista de la Festa dels Súpers de l’any 2013, era coreografiada amb els braços pels espectadors mentre Joan Dausà hi posava la veu. Amb un ambient ja totalment tenyit de festa, el desenllaç de la vesprada s’anava apropant, tenint com a protagonistes els alegres SP3 i la peça “Clubifaximàtic”, tornada que pocs súpers han sabut mai pronunciar sense entrebancar-se; la fabulosa i inconfusible veu d’Arnau Tordera amb la tradicional “Bola de drac”; i les veus femenines encisadores de Judit Neddermann amb “Uh! Oh! No tinc por!”, Elena Gadel amb “Quina cua que tinc” i Gemma Humet amb “Arkandú”.

Com a colofó del concert, tots els artistes van cantar junts “Tots som súpers”. Més de cinc-centes cançons formen part de l’univers del Súper3, i aquell recorregut musical, amb fusió clàssica i pop, s’havia fet curt. Els nens i nenes sortien de l’auditori joiosos i encantats, havien passat una tarda diferent, i encara que la majoria d'ells no n’eren ni en són conscients, les cançons del Súper3 formaran part d’una etapa de la seva vida que tindran sempre present.

El concert a Twitter

 Jaume
 @jpviver

Al concert dels 25 anys ClubSuper3 hem gaudit de les interpretacions de 2 bèsties de la cançó, @ArnauTordera i Elena Gadel, entre altres.

 Tomi Pérez
 @Tomipv

Espectacular aspecte de @lauditori aquesta tarda al Concert dels 25 anys del Super3 #25anysSuper3


 Roser
 @rosergamonal

Sabeu què és tornar a tenir 8 anys? Avui, a l'@lauditori, amb el #25anysSuper3, ho he descobert! :)


 Glòria Polls
 @GpollsG

#25anysSuper3 @lauditori Sintonies que formen part d'un univers únic, de generacions passades, presents i de les que han de venir.

 Saül Gordillo
 @saulgordillo

Màgia, èxit i una forta identitat col·lectiva, la del Super3. Gran concert dels #25anysSuper3 a @lauditori


 J Antonio
 @TBlixen

Avui i sempre, tots som súpers al @lauditori #25anysSuper3

 Elisabet Ventura
 @Elis__Elis

Gran moment al concert simfònic dels #25anyssúper3 a L'Auditori. Aviat ho podrem veure per @tv3cat i sentir-ho per @catalunyaradio