El meu poble

Casa teva

Hi ha pobles especials, pobles amb encant i després hi ha els pobles de muntanya. Els estius són inoblidables, coneixes a tothom, els carrers et veuen jugar a futbol, caure i rascar-te el genoll i passar-hi mil hores. I de tant en tant visites el Ter.

Creixes amb el teu grup d'amics d'infantesa i la Festa Major passa a ser el gran al·licient. La plaça guarnida i la gent gran i els petits ballant amb l'orquestra, mentre tu intentes que la noia que t'agrada accepti ser la teva parella de ball. Insisteixes i al final ho aconsegueixes. Aquella nit la recordaràs sempre, les nits de Festa Major són diferents i tenen records guardats al cor.

Quan hi tornes uns anys més tard i amb la motxilla plena de vivències, camines pels carrers amb els ulls plens de nostàlgia i veus les noves generacions que segueixen jugant al carrer que et va veure créixer. Et trobes amb la botiga de la teva mare i tanques els ulls recordant els bons moments que hi havies passat quan no eres amb els teus amics.

Arribes a la plaça i els grans estan acabant de guarnir-la. Aixeques la mirada i t'adones que torna a ser Festa Major. T'asseus a un banc a esperar que comenci la xaranga per decidir si t'animes o no a sortir i camuflar-te amb la teva gent. Entre la multitud et sembla veure el teu primer amor, ella també ha canviat, s'ha fet gran, però el poble segueix sent el mateix que t'acollirà cada vegada que vinguis.