La llista de...

5 cançons en català que no poden faltar a la llista de...

Gemma Polo

Cantant de Roba Estesa


Assumeixo i comparteixo el fet que sóc un desastre musical, i qui s'esperi aquí quelcom súper revolucionari ja li dic, abans de res, que no serà així. He crescut escoltant menys música en català de la que sembla... i ara em diuen que en triï cinc. Així que faré un acte més revolucionari que la música mateixa: compartir-vos aquelles que m'han ajudat en moments difícils o simplement palles mentals. No és ni profund, ni transcendent, és la meva experiència. No crec que a moltes us interessi la meva vida però explica qui sóc, perquè faig el que faig, i perquè aquestes cinc cançons són tan sols 5 cinc cançons. Si pogués hauria posat aquí les coses frikis, rares i superboniques que escolto més de normal, jeje, però no és en català, mala sort.

Obrint Pas i Pep Gimeno 'Botifarra'

"La Malaguenya"

youtube

Obrint pas, gran referència i, mirant-ho així, des de la distància, penso que van fer despertar la meva curiositat per la música tradicional, el mestifolk. Mon germà (que és més gran que jo) escoltava Obrint Pas, i la Gossa... perquè mon cosí (més gran encara) ho escoltava, i jo estava allí al costat, xupant la valenciana des de ben menuda.

Sopa de Cabra

"Podré tornar enrere"

youtube

Aquesta lletra la vaig escriure a la paret de la meva habitació, encara hi és. També és de lo primeret que vaig aprendre a xapurrear amb la guitarra (a part d'Haleluyah, obvi) i li tinc un carinyet especial.

At Versaris (feat Invincible beat Waajeed)

"No fear"

youtube

Rap en català i els ovaris de la Waajeed em van encoratjar cada matí, pujant la costa del metro de Poble-Sec fins a l'IT, quan estava fent les probes per entrar a l'Institut del Teatre.

Ebri Knight

"Camí cap a la Lluna"

youtube

Des del romanticisme més folki, cuqui i melancòlic, em vaig posar aquesta cançó els 3 o 4 primers mesos que vaig estar vivint sola, lluny de casa meva i sola. Gràcies per fer-me adormir i somiar companys.

El Diluvi

"Alegria"

youtube

Va ser el meu despertador durant una llarga temporada. Tot i que ja els escoltava amb les Ovidenques mai m'hauria imaginat que el meu amor cap a elles anem creixent en plan infinit.