La llista de...

5 cançons en català que no poden faltar a la llista de...

Albert Rams

Cantant de Falciots Ninja


A finals de 2013, els barcelonins Mine! decidien posar punt i final a la seva trajectòria musical. Ben aviat, però, el guitarrista i cantant de la formació, Albert Rams, 'Ret', donaria vida a un nou projecte: Falciots Ninja.

Very Pomelo

"He quedat a les set"

youtube

Vaig conèixer a Very Pomelo tot just quan acabaven de parir aquest disc.
Compartiem escenari en un festival. Jo hi tocava amb els MiNE!. Es va posar a ploure i no van tocar. Nosaltres sí. Mentres esperàvem aixoplugats que es refés el temps ens vam fer col·legues.
Ens van regalar el CD. No els haviem sentit mai. Al ficar-lo al reproductor de la furgo ens va semblar sentir una de les coses més genials que s'han fet en aquest país.

Antònia Font

"Batiscafo Katiuscas"

youtube

Antònia Font és el grup que em va fer tornar a agradar la música cantada en català. Aquesta és la primera cançó que vaig sentir d'ells i és una pura meravella.

El Petit de Cal Eril

"Cau la nit"

youtube

Quan vaig sentir aquesta cançó per primer cop vaig sentir la necessitat d'agafar la guitarra i tocar algo semblant. D'allà va sortir "anys i panys" dels MiNE!

Joan Colomo

"L'infern"

youtube

Zeidun i La Célula Durmiente ja molaven, però el primer disc en solitari del Colomo va causar un terrabastall dins del meu cap.

Pilseners

"El despertar roig"

youtube

De minyó escoltava molt punk i oi! Un dels meus casets preferits era una maqueta de Pilseners. Deixant les ideologies de banda això és un temazo.

Da Souza

"Aixopluc"

youtube

BONUS TRACK: Temarral al més pur estil 90's.