Versionats

Versions contemporànies

Cançons del s.XXI interpretades per artistes del s.XXI


Durant les últimes setmanes, us havíem portat versions de grans himnes, de peces tradicionals, de cançons que han marcat diverses generacions. Aquesta setmana, però, hem volgut posar el focus en l'escena més actual: grups del s.XXI versionats per artistes del s.XXI.

"L'herència"

Xavi Sarrià, Feliu Ventura i Borja Penalba

youtube

"L'herència" va ser un dels primers grans èxits d'Aspencat. Els valencians la van incloure en el seu segon disc, Naixen primaveres (Autoeditat, 2011) i, poc després, van demanar a Feliu Ventura, Borja Penalba i Xavi Sarrià si en volien fer una versió pel disc de rareses Inèdit (Autoeditat, 2012).

"Esbarzers"

Zoo

youtube

La polseguera (Maldito Records, 2014) serà recordat com l'últim disc de La Gossa Sorda. Entre les cançons que hi figuren, una de les més aclamades és "Esbarzers", una peça que també s'han fet seva Zoo i que ja s'ha convertit en imprescindible en els seus concerts.

"Cert, clar i breu"

Manel

youtube

No és cap secret que Manel i Mishima són dos grups gairebé germans. Manel, de fet, sempre han reconegut certa influència dels de David Carabén. Potser és per això que, en els seus inicis, la banda va apostar per versionar "Cert, clar i breu", una peça que va formar part del primer disc en català de Mishima.

"Louisiana o els camps de cotó"

Les Painomi

youtube

"Louisiana o els camps de cotó" s'ha convertit en els darrers anys en una de les peces més emblemàtiques d'Els Amics de les Arts i una de les més estimades pels seus seguidors. Segurament per això Les Painomi van decidir seleccionar-la per fer-ne una versió.

"Me sobren paraules"

Quart Primera

youtube

Fa uns anys, diversos artistes es van unir per homenatjar Antònia Font amb el disc Versions halògens (Dismedi Blau, 2011). Entre les moltes perles del treball, hi destaca la versió de Quart Primera de "Me sobren paraules".

"Eufòria"

Bikimel

youtube

Amb el disc Eufòria 5 - Esperança 0 (Bankrobber, 2009), Mazoni es consolidava com una de les propostes més destacades del panorama musical català en bona part, gràcies al single "Eufòria". Poc després, aquesta peça seria versionada per Bikimel.

"Ai, Dolors"

Deliri

youtube

L'any 2008 arribava, com una aparició, Manel. Amb el seu primer disc sota el braç, els barcelonins no van tardar a fer-se un lloc gràcies a cançons com "Ai, Dolors". En el seu primer disc, Deliri han volgut incloure'n una versió que, anteriorment, ja havien publicat com a senzill.

"Crida"

Cybee

youtube

Són moltes les versions que Cybee han penjat al seu canal de Youtube. Una de les primeres va ser "Crida", del bisbalenc Miquel Abras.

"Quan tot s'enlaira"

Deudeveu

youtube

Els primers guanyadors del concurs Oh Happy Day, Deudeveu, van aconseguir posar-se tots els seguidors del programa a la butxaca amb la versió de "Quan tot s'enlaira", de Txarango, que es va convertir en una de les cançons més comentades de la primera temporada del concurs.

"L'ocell"

Guillem Roma

youtube

L'any 2009, Joan Colomo apareixia en solitari amb el disc Contra todo pronóstico (Bcore, 2009) sota el braç i cançons com "L'ocell" per bandera. Anys més tard, aquesta peça també la va voler versionar Guillem Roma.