Versionats

L'herència de Llach

Lluís Llach en 10 versions


Aquest dissabte, Lluís Llach tornarà als escenaris per participar a l'Homenatge a València que Acció Cultural del País Valencià ha organitzat a la Plaça de Bous de la ciutat. Compartirà cartell amb artistes com Al Tall, Aspencat, La Gossa Sorda, Pau Alabajos, Cris Juanico, Feliu Ventura, Miquel Gil i una quinzena d'artistes més. Per aquest motiu, aquesta setmana hem volgut recuperar les 10 millors versions del cantant de Verges.

"L'estaca"

Betagarri

youtube

Clàssic entre els clàssics, "L'estaca" ha estat versionada per multitud d'artistes i adaptada a un bon nombre d'idiomes. Entre les moltes versions, hi destaca la que ja fa uns anys en van fer els bascos Betagarri.

"La gallineta"

Inadaptats

youtube

"La gallineta" és una de les cançons més emblemàtiques de Lluís Llach. Els vilafranquins Inadaptats van decidir, ja fa uns anys, portar-la cap al punk.

"Onades"

Sílvio Rodríguez

youtube

Coincidint amb el comiat de Lluís Llach, l'any 2007 diversos artistes van participar en el disc conjunt Homenatge a Lluís Llach. Si véns amb mi (Picap, 2007). Una de les col·laboracions estel·lars de l'àlbum era la de Sílvio Rodríguez, que s'atrevia amb el català versionant "Onades".

"Que tinguem sort"

Loquillo

youtube

L'any 2009, Loquillo celebrava els 30 anys de carrera amb una caixa de cinc discos. Entre les moltes cançons que s'hi podien escoltar, hi destacava una versió de "Que tinguem sort".

"País petit"

Lídia Pujol

youtube

"País petit" s'ha convertit, des de fa temps, en una de les peces imprescindibles del repertori de Lídia Pujol. La cantant s'ha fet seu aquest clàssic que tants altres artistes també han volgut versionar.

"Amor particular"

Miquel Abras i Rozalén

youtube

En el darrer disc de La Marató de TV3, el bisbalenc Miquel Abras s'unia amb Rozalén per interpretar "Amor particular", un dels temes més aclamats de Llach.

"Com un arbre nu"

Gerard Quintana

youtube

En el seu segon disc en solitari després de la dissolució de Sopa de Cabra, Gerard Quintana va decidir versionar "Com un arbre nu", el tema que donava nom al tercer LP de Llach.

"El jorn dels miserables"

Miquel Gil

youtube

El Concert per la Llibertat del 2013 va tenir en Lluís Llach un dels protagonistes destacats. Entre les moltes versions que se'n van fer, la de Miquel Gil d'"El jorn dels miserables" va ser una de les mes emotives.

"Viatge a Ítaca"

Cris Juanico

youtube

En el seu darrer disc, Fausta (RGB Suports, 2015), Cris Juanico va decidir homenatjar Lluís Llach amb una versió de "Viatge a Ítaca" que va incloure-hi com a bonus track.

"Corrandes d'exili"

Sílvia Pérez Cruz

youtube

Ja fa anys que "Corrandes d'exili", el poema de Pere Quart que Llach va popularitzar, acompanya Sílvia Pérez Cruz. Juntament amb Raül Fernández, la cantant va decidir incloure la peça en el seu disc conjunt Granada (Universal Music, 2014).