La llista de...

5 cançons en català que no poden faltar a la llista de...

Oriol Puig

Comunicador


Comunicador digital, activista musical i conseller de districte a Sant Martí, Oriol Puig participa en tertúlies per diversos mitjans i presenta el programa de música en català El petit tast, de Boca Ràdio.

Manel

"La gent normal"

youtube

El detallisme de Manel amb la seva música va fer de la cançó "Common people" de Pulp la millor versió que he escoltat d'un grup català. De fet, aquesta no era l'única candidata d'entrar a aquesta llista, ja que "No t'enyoro" (Els Pets) o la versió en directe de "Cert, clar i breu" que van fer a l'Apolo un juny del 2010 per donar pas als grans Mishima també hi eren.

Sabor de Gràcia

"Qualsevol nit pot sortir el sol"

youtube

Aquest any els "rumberus" graciencs celebren 20 anys dalt dels escenaris amb un disc per emmarcar, "Gitanos catalans". Durant tota la trajectòria podem trobar força versions en els seus àlbums, però, particularment, em quedo amb aquesta del gran tema del mestre Sisa.

Belda i el conjunt Badabadoc

"L'Empordà"

youtube

Possiblement la cançó catalana més versionada (o una de les més versionades). Suposo que tenint el cor empordanès no podia faltar la que per a mi, és la millor versió d'aquest himne del rock català. Carles Belda i els Badabadoc van fer una delicia de disc (per Jamaicanes 2009) ple d'excel·lents versions. Un disc dels imprescindibles a casa vostra.

Love of Lesbian

"Agost"

youtube

El 2012 va sortir un disc on amics d'Els Pets versionaven 15 temes seus. Suposo que el meu amor per la banda vicentina m'ha fet escollir aquesta obra d'art que no para de sonar al meu mòbil, sobretot quan tens ganes que arribi l'agost...

Xeic!

"Lo meu avi"

youtube

L'havanera per excel·lencia versionada amb el millor rock-ska de les terres de l'Ebre. Justament fa unes setmanes la banda ebrenca va versionar una gran cançó dels bascos Ken Zazpi, "Ilargia" (La lluna"), un dels clàssics del Rock en èuscar que ha enganxat molta gent dels Països Catalans.