Recomanacions de l’equip

Gertrudis

Quinze 15 XV

Pau Planas

Ara que ja ha arribat definitivament el bon temps, és un bon moment per deixar-se endur per la rumba. Gertrudis són un dels grans exponents d'aquest estil. L'any passat la banda va celebrar 15 anys publicant Quinze 15 XV (Promo Arts Records, 2015), un disc recopilatori on recuperaven les 15 cançons més estimades pel públic. La principal perla del treball, com no podia ser d'altra manera, era "Samarreta", l'única peça que havien enregistrat de nou i on hi van sumar les col·laboracions d'Adrià Salas (La Pegatina) i Alguer Miquel (Txarango).

Txarango

Benvinguts al llarg viatge

Rocío Rodríguez

Que irònic és recomanar un grup que no necessita presentació. Un grup que ja no pot créixer més perquè els espais el limiten. Un grup que amb només dos discos ja ha marcat tota una generació. I és per això -i per molt més- que poden cridar als quatre vents que ens han fet sortir a les places i als carrers, fent història com ningú fins ara. Perdoneu, però, sens dubte em quedo amb Benvinguts al llarg viatge (Discmedi, 2012) i tots els moments inoblidables que he viscut amb la seva música, quan encara podíem seguir la caravana sense haver de morir esclafats per la munió de fans.

Blaumut

El turista

Roser Gamonal

Tot i que s'allunya del tipus de música que acostumo a escoltar, Blaumut és un grup que no decepciona i encandila amb el seu estil. Música elegant, com la seva posada en escena, és la que descobrien el grup amb El turista (Picap, 2012), el seu primer àlbum, mesclant música clàssica amb pop i folk. El violí i el violoncel, combinats amb la guitarra, crec que són els que em fan sentir que el grup és diferent a la resta, omplint un buit que em faltava conèixer. "Les 7 i quart", tot i no ser la més coneguda, és la meva preferida. No us els perdeu!

Kòdul

La nostra resposta

Guillem Planagumà

Al pla de Bages s’hi cou alguna cosa. Darrerament els hem vist menys, però els Kòdul han estat un dels ineludibles de les festes majors, de les nits d’estiu en places i de la música mestissa més contundent. Ara, després de tres anys d’aquest últim disc, els Kòdul couen una cosa nova. Sense mirar enrere és el nom del que serà el seu nou àlbum, que sortirà al maig. De moment, ja en tenim la primera delícia en forma de single i videoclip, l’avançament “Nits de carretera”. El nou disc promet un canvi radical, però mentrestant podeu fer memòria amb el seu últim treball.