La llista de...

5 cançons en català que no poden faltar a la llista de...

Marc Coma

Ex-pilot de motos i director esportiu del Rally Dakar.


La trajectòria de Marc Coma ha anat sempre molt lligada al Rally Dakar. El motorista ha guanyat la competició en cinc ocasions, convertint-se així en un dels motoristes que l'ha guanyat més vegades al llarg de la història -només el supera Stephane Peterhansel i l'igualen Cyril Neveu i Cyril Despres-. L'any passat, Coma va decidir retirar-se de la competició per acceptar el repte de convertir-se en el director esportiu de la prova.

Blaumut

"Bicicletes"

youtube

És un tema senzill però efectiu, alegre i que aporta molt bona energia. A més, tot passa sobre dues rodes!

Lluís Llach

"Laura"

youtube

Un clàssic de la música catalana d'una melodía amb una càrrega melancòlica difícil d'igualar i encara que pugui semblar una cançó trista, m'aporta grans records.

Manel

"Aniversari"

youtube

M'agrada el crescendo progressiu pel qual la melodia et va transportant. És com una història musical i el seu videoclip crec que està molt aconseguit.

Blaumut

"Pa amb oli i sal"

youtube

Un ritme que enganxa i una melodía impossible de treure del cap! És el tema perfecte per començar el dia i un dels temes que més m'agrada de tots. Un 10!

El Catarres

"Tintin"

youtube

Una mica d'ska a la vida no fa mal! Un tema senzill però amb un ritme que convida a posar-te en marxa i t'impregna d'una melodía molt potent. Un tema imprescindible!