Recomanacions de l’equip

The Gruixut's

Normalitzem el rock'n'roll

Pau Planas

Aquesta setmana us volia recomanar un disc de rock. I si parlem de rock, hem de parlar de The Gruixut's. La banda gironina porta el rock a la sang i així ho demostraven ja amb el seu primer disc. Pura potència en un moment on la música en català anava per altres estils. Però a The Gruixut's els són igual les modes. Ells han vingut a fer el que saben fer i Normalitzem el rock'n'roll (RGB Suports, 2008) era tota una declaració d'intencions.

Donallop

#Milestones

Rocío Rodríguez

Aquesta setmana us convido a escoltar #Milestones (Sonoteque, 2014) el primer treball de llarga durada del duet mallorquí Donallop. Tot i haver-ne sentit a parlar amb anterioritat, fa molt poc que vaig mantenir el primer contacte amb "Clorofil·la", cançó que acull la col·laboració estel·lar d'en Pau Debon, però on aquest perd immediatament protagonisme eclipsat per la potent veu de la Joana Pol. En definitiva, un total de deu cançons pop que amb unes melodies pausades conviden a reflexionar!

Els Amics de les Arts

Castafiore Cabaret

Roser Gamonal

A vegades m'agrada tornar als orígens dels grups que tant m'agraden per recordar d'on vénen. Els Amics de les Arts els vaig conèixer per casualitat poc abans de treure el seu Bed&Breakfast (Discmedi, 2009), amb el seu primer disc d'estudi, Castafiore Cabaret (Pistatxo Records, 2008). I ja tenien aquell punt humorístic i irònic de les cançons que van fer que m'hi fixés tant. Sis cançons noves després de les seves maquetes, que ja predeien l'èxit que tindrien. Em quedo amb la cançó "A vegades", que em va fer riure des del primer moment!

El Diluvi

Alegria

Guillem Planagumà

Aquest grup d'Alcoi és una més de les descobertes valencianes que m'han enganxat les darreres setmanes. El seu "mestissatge mediterrani", tal com el cataloguen, crea un estil propi, sobretot en aquest darrer disc. I és que crec que al final, el que diferencia els grups que et marquen i t'enganxen de debò és si tenen un estil propi. El Diluvi fan bandera del reggae, de l'ska i també de la cúmbia o la rumba, però alhora els seus sons ballen entre un folk i un pop súper alegre i ballable i tot plegat amb unes cançons precioses i vitals! És un disc curt però intens!