La llista de...

5 cançons en català que no poden faltar a la llista de...

Roger Coma

Actor


A Roger Coma l'hem vist en multitud de projectes ja sigui en teatre, cinema, televisió o, fins i tot, com a autor de llibres com Si això és París o He conegut una noia. Ha participat en sèries com Porca Misèria, Gran Nord o El Crac, però, des de fa un temps, s'ha atrevit a impulsar Les coses grans, una web-sèrie on fa d'actor, director, guionista i productor. Durant aquest hivern s'ha emès la segona temporada.

Roger Mas

"Voleu que vos la cante?"

Fent melodies de les paraules d'en Mossèn Cinto: En aquest món tothom plora, si no les penes passades, les penes que han de venir. Fantàstic. Ironia de la depressió més comuna que és la queixa vulgaris. Fantàstic. Em fa riure i alhora sento l'abraçada dels clàssics.

Guillamino

"Cel tan blau"

Molta complexitat musical, prodigi d'harmonies. Un músic brillant, d'un talent enorme. Un dels grans. També destil·la una pulsió molt vital en tot el que fa i una mirada universal. No té una miradeta de botifarra i calçotada sinó d'un abast galàctic.

Adrià Puntí

"Maria"

Un intèrpret superior que et fa saltar llàgrimes. Un superdotat de l'emoció. Em fa vibrar fortament. Porto molt de temps que sempre m'acompanya.

Albert Pla i Joan Miquel Oliver

"L'home que ens roba les nòvies"

Una mica d'ironia, de càustica de l'Albert Pla amb la finor exquisida d'en Joan Miquel. Tot plegat fa estremir bastant. I sense descuidar una mica d'èpica de concert macro, que sempre té aquesta eufòria cel·lular que excita.

Morgat Morgat

"La gent i el seu món"

Aquesta cançó em sembla un himne molt hipnòtic i proteic. Les lletres guspirejants d'en Jordi Torrent sempre te les mires tres o quatre vegades. I la banda em sembla molt compacta. Són de Banyoles i són amics, i he viscut molta vida amb ells.