Estúpida Erikah

El disc més acústic
Pau Planas

Han estat tres anys de silenci discogràfic, però Estúpida Erikah ja torna a treure el cap. El dia 13 de maig arribarà a les botigues 300 mil·lisegons per crear un record (Petits Miracles, 2016), un disc completament acústic on Lluís Bòria, cantant i compositor de la banda, pren tot el protagonisme. El músic es llança en solitari amb un treball on s'acompanya, només, d'un quartet de corda i alguna col·laboració puntual.

"No crec que Estúpida Erikah es converteixi en un grup d'una sola persona, però era una cosa que tenia al cap des de feia molt de temps i em venia molt de gust posar-ho en pràctica per veure què era capaç de fer" explica Bòria. Així doncs, manté el nom d'Estúpida Erikah, però es llança a un treball on la resta de banda només apareix en una cançó. "Sóc molt fan de gent com Damien Rice, Bill Callahan, Dylan... tots aquests cantautors que amb un guitarra ja en tenen prou. Em sento molt còmode en aquest espai, sol amb la guitarra i la veu" continua. Serà doncs, un treball diferent al que ens tenia acostumats fins ara, però que "recordarà a cançons com 'Gominoles gegants i altres meravelles aquàtiques' o 'La princesa alegre', sense aquella part més elèctrica".

Després de tres anys sense entrar a l'estudi, el cantant reconeix que "ha estat llarg" i que "es viu amb ganes de tornar a arrencar", però també es mostra satisfet per haver tingut temps "per pensar què vols fer, treballar bé les cançons i no haver-te de quedar amb qualsevol tema". I és que han estat pràcticament sis mesos de gravació que li han permès revisar, corregir i tornar a gravar les cançons tantes vegades com ha volgut. En aquest treball, a més, el cantant compta amb les col·laboracions de Marc Lloret (Mishima) al piano i Gerard de Pablo (Pantaleó).

Més enllà del canvi de format, també les lletres caminaran cap a mons diferents, més "lluminosos". "El que va suposar crear Estúpida Erikah i el que va marcar el camí de les lletres, ja ho he superat i ara cada cop hi ha més llum" explica. A més destaca que "fa poc em comentaven que dóna la sensació que estic fora visualitzant l'acció que succeeix en la cançó". De moment, el cantant ha avançat ja "Ones del desig" i el dia 21 d'abril presentarà totes les noves composicions al Voilà de Manresa.

"Em sento molt còmode en aquest espai, sol amb la guitarra i la veu"