Raska

Pau Planas

El tercer disc de Raska ja comença a prendre forma. El grup fa dies que està tancat al local i ja tenen pràcticament enllestits els temes que, entre finals de gener i principis de febrer, entraran a gravar als estudis RPM de València. El nou treball deixarà novetats importants. La primera: el canvi de components. Pau Miralpeix s’ha incorporat al baix i Joana Voisin, al trombó. “Ens fem grans i els camins es separen encara que a vegades no ho vulguem, la gent agafa nous compromisos i ha de triar. Però hem tingut la sort de trobar gent igual de meravellosa” explica Jordi Deumal.

La incorporació del trombó –un instrument que mai havien tingut-, serà potser la que més es notarà.  “El so serà més estripat. La incorporació d’un metall com el trombó aportarà més contundència” destaca Adrià Draper, bateria de la formació. I és que musicalment, el nou treball presentarà una important evolució, tot i que es mostren convençuts que no perdran l’essència. Més evident serà el canvi de temàtica en les lletres: “Volíem trencar una mica amb les lletres que no diuen res i només parlen de festa per donar-li una mica més de sentit social. No renunciarem a la part festiva, però també parlarem de conflictes com el dels refugiats de Síria, temes polítics...” avancen.

"Volíem trencar amb les lletres que no diuen res i només parlen de festa per donar-li una mica més de sentit social"

Per fer tot això, el grup acaba d’impulsar una campanya de micromecenatge a través de Verkami, amb la qual esperen finançar part del nou treball. “Fer un disc suposa un esforç molt gran. Nosaltres n’assumim una part, però si vols fer alguna cosa molt gran necessites recursos de fora” explica Pau Miralpeix. És per això que han volgut apostar, per primera vegada, per aquesta plataforma: “Tenim un projecte una mica més engrescador i ambiciós dels que havíem fet anteriorment, que havíem pagat amb els diners dels concerts. Aquest any vam decidir anar a gravar a València, amb un productor que ens agrada, amb un estudi reconegut... Tot això és més car i el Verkami és una bona solució”. El lema de campanya és clar: “Tenim molta música, però ens falta pasta” i, de moment, ha fet efecte: amb pocs dies de campanya –es va posar en marxa el dia de Nadal- ja han recaptat més de la meitat dels 3.000 euros que demanaven.

Un cop finalitzat el Verkami, el grup ja té els tempos marcats: entrada a l’estudi entre gener i febrer per poder publicar el nou treball a la primavera. Queda només el darrer detall: el nom del disc. “Tenim una mica clara l’atmosfera, que està relacionada amb estar al carrer, de nit...” explica el bateria de la formació. “Ara haurem de trobar un títol que s’hi adeqüi” completa Deumal. Paral·lelament, també estan acabant de tancar les col·laboracions. En el primer treball hi van participar noms com Cesk Freixas i Els Catarres i en el segon Xavi de la Iglesia (Blaumut) i Ferran Gallart (Strombers), però per a aquest tercer encara no en volen destapar pràcticament cap. Només en desvetllen una: “Podem dir que a una cançó hi haurà la col·laboració d’unes corals infantils”.