Gossos

Mainada, tendresa i Rock’n’Roll!
Dani Vidal

Que li posin el nom que vulguin. Per menuts, per xics o com si li volen buscar una etiqueta més moderneta i “anglosaxonada” com kids friendly. És més, com si no volen distingir-ho nominativament però volen seguir fent-los d’aquesta manera, doncs al final, un concert adaptat a les necessitats d’un infant és accessible i acollidor per qualsevol persona. Sigui com sigui, que no ho deixin!

Sí, definitivament, m’agraden els concerts en horari infantil i no, no tinc mainada. Tot i que potser és símptoma que ja tinc una edat i... centrem-nos! 

Els Gossos aterraven al Festivalot de Girona amb el repte de captivar un públic presumptament poc avesat a aquest tipus d’activitats. Tot i que, afortunadament, cada cop són més els festivals i esdeveniments culturals que es proposen que adults i menuts puguin compartir el plaer de la música en viu.

La veritat és que no calia gaire més que estirar el coll per observar el panorama i sentir com un somriure irresistible s’estenia d’orella a orella. Infants vibrant salvatge i rítmicament, d’altres simplement abduïts per l’estranyesa i novetat de tot plegat i com no, els petits exploradors recorrent passadissos i moquetes escodrinyant qualsevol raconet misteriós amb els ulls, les mans i qualsevol altre tros de cos. I els Gossos, com a casa.

Els bagencs van mostrar que ells també venien a gaudir d’aquella cita tan particular mostrant allò que els fa reconeixibles i apreciats: una posada en escena senzilla i càlida, el pes de la veu repartit entre els diferents membres i un clar protagonisme de les guitarres. I si la mainada gaudia, no us explico els pares i les mares. Si bé és cert que anar acompanyat dels infants exigeix un grau afegit d’atenció i preocupació, no ho és menys que és una fantàstica excusa per alliberar-se de mandres i timideses per ballar, cantar i aplaudir amb més força que mai. Pels fills, tot s’hi val.

Però el plat fort va arribar al darrer terç del concert amb l’aparició del Cor Geriona infantil. Una vintena de nenes i nens d’entre 9 i 12 anys van entrar en escena per acabar de convertir aquella tarda en un esdeveniment ben especial. Si el to de l’espectacle ja estava dominat per la candor, aquesta va ser l’empenta definitiva per cobrir l’actuació d’un tel de tendresa i emoció.

Les propostes com la d’aquest dissabte, no només introdueixen als nens i a les nenes a la música en viu, també som els grans qui descobrim un nou món on els concerts poden ser més que espectacles i activitats de lleure culturals no aptes per tot tipus de públics.

Mainada, tendresa i Rock’n’Roll!

El concert a Twitter

 Clara Sánchez-Castro
 @moltclara

Una petit gran concert @gossosgrup @corgeriona al #Festivalot En volem més #music #children #concert #Girona @EducatingCities @UNICEF


 Marçal Carm9Niu‏ 
 @mcarmaniu

Tarda de concert de @gossosgrup al @festivalot #noel


 Carles Ribas Gironès‏ 
 @carlesribas

Els @gossosgrup omplen el teatre municipal a @festivalot on el @corgeriona ens ha fet emocionar a tots


 Noel Alimentaria‏ 
 @noel_1940

Avui els @Gossosgrup han fet les delícies de petits i grans a l'escenari #NOEL del @Festivalot #festivalot


 Gossos‏ 
 @gossosgrup

Gràcies gent de Girona, gràcies @festivalot gràcies al Cor Geriona, gràcies Arnau. Ha sigut fantàstic!! #gossoszenit i ara cap al Port de la Selva #rock&roll