Animal

Fins aviat, Barcelona!
Nerea Serra

Vesprada de divendres i la sala Apolo de Barcelona es va omplint amb calma d’espectadors que es preparen per al concert d’Animal dins del Festival Guitar BCN.

En una setmana on el món de la música ha estat marcat pels fets tràgics de passat dilluns al Manchester Arena, la nit no podia començar d’altra manera: Els membres de la formació del Vallès al complet pugen sobre l’escenari per retre homenatge a les víctimes amb un minut de silenci i un altre de soroll per dir que ningú ens podrà treure la música. Els integrants de la banda marxen de l’escenari i no tornen fins passada una estona quan donen per començat el concert amb “Més enllà del món”.

Aquesta nit porta l’etiqueta d’últim concert d’Animal a Barcelona. Un comiat que no és més que un fins aviat. La gira seguirà alguns mesos més i donarà pas a un descans i una posterior tornada amb un nou treball sota el braç, tal com dona a entendre el líder de la banda Gerard Aledo (Sr. Smizz) amb una broma durant el concert. Potser per això la nit no ha estat concebuda com una normal. Durant l’esdeveniment, van passant per sobre l’escenari diferents col·laboracions que donen a la nit un toc especial: Pau Lobo de La Sra. Tomasa acompanya la banda a “Sabio sin razón”, Nil Moliner de Cybee a “Todo lo que tengo” i Marta Trujillo per partida doble: primer acompanyant als del Vallès a “La Teva” i seguidament interpreta amb Sound Six (la formació amb la qual va participar al programa de TV3 Oh Happy Day) “Només amb mi”. Però sense dubte la col·laboració estrella és una que no s’havia anunciat anticipadament per les xarxes.

Tocats un parell de temes, Gerard Aledo anuncia amb il·lusió i emoció que pujarà sobre l’escenari El Kanka, artista que ell mateix admira i de qui ha versionat “Que bello es vivir” durant la gira. I aquesta mateixa cançó és la que interpreten junts aquesta nit sobre un escenari on no falta complicitat entre els músics ni amb el públic que canta les lletres de totes les cançons, i “ben afinats!” com fa broma Aledo al finalitzar un tema on ha deixat cantar la tornada als assistents.

I és que Animal ha aconseguit aquesta nit a l’Apolo aplegar un fidel grup de seguidors disposats a saltar, ballar i cantar a ple pulmó ja des de les primeres notes d’un repertori que repassa les cançons de l’únic treball d’Animal Més enllà de les paraules (Halley Records, 2016), algunes versions ja conegudes per molts dels assistents per haver estat presents en altres ocasions i per a sorpresa dels presents, alguna que altra cançó desconeguda fins al moment.

Els presents, un públic molt variat de diferents edats; des dels adolescents amb moltes ganes de festa fins als de mitjana edat que ho donen tot o els que es limiten a veure el concert asseguts amb alguna cosa per beure, viuen el concert amb emoció com si fos el primer. I potser no serà el primer, però tampoc serà l’últim. Només serà una pausa després de tota una gira pels Països Catalans que ha acabat de consolidar Animal com un dels grups destacats del nostre panorama musical.