Inspira

El comiat més tendre de Greta
Laia Estebaranz

Els concerts de final de gira sempre tenen aquell ambient especial que els omple d'un aire de felicitat, de grandesa, però que també els envolta d'un punt de nostàlgia perquè el grup marxa durant un temps. Després d'un any i mig de gira, Inspira s'acomiadava dissabte dels escenaris. Ho feia en una sala mítica com el BeGood del barri del Poblenou de Barcelona. I ho feia acompanyat d'amics i coneguts.

El concert va començar amb una de les cançons més antigues de la banda, "Cova Placenta" que va donar nom al seu primer disc. Seguidament, encarava una part del concert on vam reviure el seu últim treball, Greta (Bankrobber, 2015). Ho vam fer amb cançons com "Eterns", "Els nusos", "Algun dia" o "Podríem ser". Jordi Lanuza va voler donar les gràcies a tots els assistents: "és un plaer que hagueu vingut a acomiadar un disc que ens ha portat moltes alegries".

En aquest final de gira es va acompanyar de tota la seva banda: Dario Vuelta al baix, Xavi Molero a la bateria, Cristian Diana a la guitarra elèctrica i Fer Costa a l'instrument més peculiar: l'omnichord. A més, a mig concert, per fer un salt al temps amb les cançons dels inicis d'Inspira i va pujar a l'escenari un gran amic i músic del cantant. Pau Vallvé el va acompanyar a la bateria amb cançons com "Onades de nit", "Amunt!", El refugi de les hores", "Les nits que no acaben mai" o "Focs i brases". Cançons que formen part dels seus anteriors treballs. Durant la nit en Jordi va explicar anècdotes sobre el grup i va sorprendre el públic amb un "és molt fort! Aquí vam fer el primer concert d'Inspira. Suposo que ningú hi era. Era el 2005 i tocàvem a trio. Total, és com tornar als inicis. Fa gràcia!"

I dels inicis del grup, als seus inicis personals. "El carrer nou" és una cançó dedicada a la seva infància i adolescència, a la vida que feia al carrer Nou de Gualba de Dalt on els seus pares hi tenien una casa. En aquest petit poble del Montseny s'amaga una part del Jordi Lanuza. Durant la nit també va presentar una cançó nova, una cançó que veia la llum per primer cop i que formarà part del proper disc. "Ara vindrà un temps que ho trobarem a faltar això d'estar de concerts, però farem noves cançons. És un plaer que hagueu vingut i que ens puguem acomiadar en família" agraïa content en Jordi Lanuza i invitava a tothom a quedar-se a la festa per acomiadar el Greta.

Amb "Al meu davant" i "Vius" va acabar el concert amb una gran "agrair-vos el vostre efecte. Moltes gràcies i fins a la propera!"