Parelles impossibles

Recollim 10 col·laboracions inoblidables

Unions per recordar

La col·laboració entre Manel i PAWN Gang al segon Desconcert d'iCat ha estat, sens dubte, una de les sensacions musicals de la setmana. És per això que avui ens hem proposat recollir altres parelles impossibles que en el seu moment també ens van regalar col·laboracions quen han quedat gravades en la memòria col·lectiva. Les recordeu?

"Paraules d'amor"

Joan Manuel Serrat i Pablo Alborán

youtube

Joan Manuel Serrat ha cantant acompanyat de centenars de músics i amics al llarg de la seva trajectòria. Una de les últimes grans col·laboracions l'ha portat a unir-se al cantant malagueny Pablo Alborán per interpretar "Paraules d'amor" durant el programa de Nadal de TVE1 de l'any 2014.

"Boig per tu"

Sau i Luz Casal

youtube

Un dels moments culminants en la trajectòria de Sau arribava l'any 92 amb el 'Concert de mitjanit" a la Monumental de Barcelona. Aquella nit, els osonencs van regalar al públic una interpretació de "Boig per tu" compartida amb Luz Casal que passaria a ser una de les més recordades de la seva història.

"Les quatre i deu"

Luis Eduardo Aute i Els Amics de les Arts

youtube

Fa un any i mig, Luis Eduardo Aute celebrava els seus 50 anys de carrera amb un concert al Palau de la Música i comptava amb uns convidats d'excepció. Els Amics de les Arts acompanyaven al cantautor per adaptar al català "Las cuatro i diez".

"Antònia Font"

Albert Pla, Antònia Font i Quimi Portet

youtube

L'estiu de 2012, el festival de Cap Roig proposava una nit única: una festa en què Antònia Font s'acompanyaven d'amics per oferir un concert irrepetible. Un dels moments apoteòsics arribaria amb l'aparició d'Albert Pla que, acompanyat de Quimi Portet a la guitarra i dels mallorquins posava el públic dempeus amb la cançó que anys enrere havia dedicat a la banda.

"La presó del rei de França"

Obrint Pas i Elèctrica Dharma

youtube

El 24 d'octubre de l'any 2011, la Companyia Elèctrica Dharma s'acomiadava dels escenaris amb un concert al Palau de la Música. Un dels moments apoteòsics arribava amb l'aparició d'Obrint Pas per interpretar "La muixeranga" i, seguidament, la mítica "La presó del rei de França".

"Ara mateix"

Lluís Llach, Pep Guardiola i Sílvia Pérez Cruz

youtube

El concert 'Les nostres cançons contra la sida" celebrat l'any 2012 va deixar un munt de col·laboracions per recordar. La més sonada, però, va ser la que va unir Lluís Llach, Sílvia Pérez Cruz i Pep Guardiola per interpretar el poema de Miquel Martí i Pol "Ara mateix".

"Camins"

Sopa de Cabra i Amaral

youtube

Ja fa anys que Amaral van atrevir-se a posar veu a "Camins", de Sopa de Cabra, en el disc de tribut als gironins. Fa pocs mesos, el concert en favor dels refugiats va permetre poder veure sobre un escenari aquesta unió entre les dues formacions.

"Camp de batalla"

Txarango i Chucho Valdés

youtube

Per tancar la gira del seu segon disc, Txarango van trobar la complicitat de Chucho Valdés un dels pianistes de jazz més reconeguts del planeta. Amb el cubà, els del Ripollès van teixir una col·laboració que va deixar moments únics en un espectacle que omplir el Sant Jordi Club.

"El tocador de mamzelles"

Obeses i The Mamzelles

youtube

Durant anys, el projecte Ornitorrincos va unir mensualment músics de diferents estils i influències per donar forma a uns vídeos únics. La unió entre The Mamzelles i Obeses, en els instants inicials de les seves respectives carreres, va ser, sens dubte, un dels episodis més recordats.

"Corren"

Gossos i Macaco

youtube

L'any 2008, Gossos celebraven 15 anys de carrera musical i ho feien amb un emotiu concert a l'Auditori de Barcelona. Un dels moments àlgids de la nit arribava amb l'aparició a l'escenari de Macaco a "Corren".