Doctor Prats

Una nit per emmarcar
Laia Estebaranz

Feia temps que s'esperava aquesta nit. L'antiga Faktoria d'Arts de Terrassa, ara anomenada The Street Music, acollia un doble concert. La sala s'anava omplint, poc a poc, al ritme de la música de Vendetta que va escalfar l'ambient per deixar pas al grup de la ciutat: Doctor Prats i el seu últim treball i crit de guerra, Aham Sigah (Música Global, 2016).

Amb "La recepta" i la seva coneguda lletra "Ja ha arribat el Doctor Prats" el grup terrassenc pujava a l'escenari. Ho feia amb grans aplaudiments, una sala ben plena i una nit per la posteritat. El grup celebrava els seus dos anys de vida. Dos anys ben moguts i en què han fet un recorregut enorme. En aquesta sala van fer el seu primer concert l'11 d'abril del 2015 i ara tornaven presentant el seu segon treball i amb moltes ganes de celebrar el seu èxit. Marc Riera va sentenciar "Merci per venir. Vosaltres sou els protagonistes de totes les nostres nits".

El concert seguia amb cançons com "Ara!", "M'he trobat" i "Doctor Prats" del seu primer treball Patates amb peix (Autoeditat, 2015). Des del primer moment, el públic cantava les cançons a ple pulmó. Amb una sala que era una olla a pressió i on la temperatura pujava, el grup ho agraïa donant-ho tot a l'escenari. Doctor Prats s'ha consolidat com un dels grans grups catalans i ho han fet, sobretot, gràcies a la seva festivitat i entrega als concerts.

Amb "Singalele" arribaven els primers grans balls. El públic seguia embogint cantant el que s'ha convertit en un himne entre ells: l'"Aham Sigah". La nit portava cançons com l'"Estaca" de Lluís Llach, "De matinada" o " Sant Hilari". Doctor Prats s'atreveix amb tot: tan bon punt fa ballar el públic amb la "Macarena" de Los del Río o bé amb el "I like to Move it" del grup americà Reel 2 Real. La qüestió és ballar i fer gaudir a tothom.

Marc Riera va preguntar "algú va venir al nostre primer concert? Han estat dos anys. Per nosaltres en semblen 20. Portem 150 concerts. Sempre que venim a Terrassa estem molt nerviosos". I és que jugar a casa sempre fa gràcia, però també crear nervis, s'ha de fer un gran concert a les expectatives dels que sempre t'han recolzat.

Doctor Prats va comptar amb un públic entregat, que portava la cara pintada com ells, que ballava i cantava sense parar. Totes i cadascunes de les cançons vibraven a la sala egarenca. Amb la cançó "Adéu fins aviat" i amb aquestes mateixes paraules van acabar una gran nit a la ciutat que els ha vist créixer. 

El concert a Twitter

 Mya.‏ 
 @ittsmya

Doctors, sou la meva medicina. (@doctorprats)


 Raul Carmona‏
 @raul_cl93

Fent l'indi #festribal #doctorprats #faktoria #terrassa


 merx‏ 
 @mercefv29

Molt i molt grans aquesta nit @doctorprats a Terrassa! Gràcies per fer-nos disfrutar taaaant!


 Sense sal‏ 
 @GrupSensesal

Mare meva! Us estimem @doctorprats BROOTAL!


 Marta.‏ 
 @mlphes

Sense paraules.


 Ramon Figueras A.‏
 @RamonTrumpet

FESTRIBAL 2017 Avui és un dia de celebracions. Ja fa dos anys que @doctorprats va néixer i a més, estrenem la nova gira. Que comenci el Festribal 2017!!!