Xavi Sarrià i Feliu Ventura

Entre llibres, batalles i cançons
Laia Estebaranz

L’ambient que es crea als concerts del Tastautors és ideal per la seva proximitat, un espai on el contacte entre artista i públic es fa evident. Enguany, tots ells es faran al teatre, al Centre Cultural de Cardedeu i, tot i que pugui semblar que perdria aquell encant de l’anterior sala, no va ser així. L’escenari a peu de terra, les taules amb les estovalles de color negre i vermell i les espelmes, acompanyat de la llum tènue són ideals per a crear un ambient únic, on l’artista se sent proper al públic.

Una escenografia, feta per Dani Tomàs, plena de cases de colors i les paraules “llibres”, “batalles” i “cançons” il·luminades (nom del seu espectacle conjunt) van donar la benvinguda al públic que entrava al teatre lentament. En Feliu Ventura i el Xavi Sarrià ens van oferir un concert conjunt, però ben especial perquè unia la literatura i la música. I és que els dos artistes han tret recentment els seus respectius llibres. El d’en Feliu s’anomena “Com un record d’infantesa” i el del Xavi “Totes les cançons parlen de tu”. Barrejant textos de les seves obres i les seves cançons, els dos artistes del País Valencià, van explicar la seva història, la història d’un passat i present a la seva terra.

El concert començava amb la cançó “Soledat” de Vicent Andrés Estellés i el mateix Feliu Ventura que va dir “un plaer estar de nou a Cardedeu, en un escenari tant acollidor i al Tastautors. Espero que gaudiu d’aquest recorregut per les nostres vides” I seguia explicant que els dos es van conèixer a la universitat, estudiant Filologia catalana. Vam poder escoltar cançons d’Obrint Pas com “Si tanque els ulls”, “La vida sense tu” o  “Del sud” i cançons de Feliu Ventura com “No sé que sent” o “El que diuen els arbres”. Però, durant la nit, també va haver-hi temps pels homenatges i ho feien de la millor forma possible: amb cançons. “Homenatge a Teresa” d’Ovidi Montllor o “Yo pisaré las calles nuevamente” de Pablo Milanés van ser interpretades entre els dos artistes. Al llarg de la nit, també van parlar sobre la seva generació, la que va començar a cantar als anys 90 i dels problemes què s’han trobat al País Valencià on no han estat contractats durant més de 24 anys. O de la situació actual amb els refugiats, moment en que van afirmar “que ens deixin acollir-los, que ens deixin tractar-los com a persones, com a iguals”.

En acabar el concert, els grans aplaudiments del nombrós públic assistent a Cardedeu, els va obligar a sortir de nou i Feliu Ventura va voler agrair a tots “aquells que fan un esforç i compren una entrada, als que creuen en la música”. Entre tots van cantar “Som”, la popular cançó d’Obrint Pas.

El Tastautors seguirà aquest divendres amb el “Càntut” de Carles Belda i Cales Sanjosé i s’acabarà el 3 de febrer amb l’”Ós Bipolar” de Quimi Portet.

El concert a Twitter

 david perelló
 @davidperello

Divendres passat al @Tastautors a #Cardedeu "Llibres, batalles i cançons" amb @xavisarria i @FeliuVentura. Perquè seguim sent un país.

 

 Maria Delmàs
 @mariadelmas

Va ser preciós. Si no tornen @xavisarria @FeliuVentura, hi anirem nosaltres ;)


 Núria Radó
 @nuriarado

Vespre de llibres, batalles (i algunes batalletes!) i de recordar cançons que ens han fet com som, amb @xavisarria i @FeliuVentura. Gràcies!


 EnricMorist
 @emorist

Avui a Cardedeu al concert de @xavisarria i @FeliuVentura ha estat ESPECTACULAR cançons i records que viuen amb nosaltres per sempre GRACIES