Blaumut amb banda simfònica

Els xiulets onírics de Blaumut a Lleida
Núria Martínez

Auditori Municipal Enric Granados, les set i quart de la tarda d’un diumenge de Festa Major a Lleida. A l'escenari, entre instruments i cadires, hi reposa un xerrac. Immersos en la gira d'El primer arbre del bosc (Tsunami Musica, 2015), Blaumut, la banda liderada per Xavi de la Iglesia, ofereix un concert amb la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, formada per 80 músics. Amb un públic ben heterogeni, tant infants com adults es van submergir en un viatge oníric, en un món elegant on l'optimisme i els somnis brollen i hi són ben presents.

La nit començava amb el tema ''Passes la pàgina en blanc'' del seu últim treball. El públic no s'ho va fer mirar dues vegades, i des que van sortir els artistes, acompanyats de la Banda Simfònica, va estar entregat al 100%, cantant des de les primeres melodies del violí de Vassil Lambrinov, o els xiulets d'Oriol Aymat (cel·lista). Tot seguit, en el seu repertori no hi van faltar els temes més clàssics com ''Only you (i el teu xampú)'', ''Islàndia'', o les mítiques ''Bicicletes'' amb el so captivador del xerrac d'en Vassil.

Per altra banda, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida va deixar el públic sense alè per la seva gran puresa a l'hora d'interpretar els temes de Blaumut. Fins i tot, un dels saxofonistes més joves de la Banda, en Carles, va improvisar a mig concert, amb Manuel Krapovickas (baixista del grup) i Manel Pedrós (bateria), un solo de swing. L'auditori va tremolar del fort aplaudiment que va rebre el jove saxofonista en acabar la seva actuació, ja que, de ben segur, ningú es va quedar indiferent després d'aquest moment en què el noi va poder demostrar el seu talent, davant d'un auditori ple de gom a gom.

Blaumut no tan sols són coneguts per la seva perfecció en la seva música, suau i molt mimada quant a composició ens referim, sinó també pel seu directe, on el públic es sent el protagonista durant l'espectacle, ja que la connexió que hi ha entre el grup i el públic és immediata. Un dels moments més màgics del concert, sense dubte, va ser amb el tema ''El pont de l'acadèmia'', una peça instrumental per a guitarra, on en Xavi (veu principal i guitarra) i en Manuel (baix) es van asseure davant del públic a interpretar aquesta peça que, un altre cop, va demostrar que el més senzill, una guitarra i un baix, a vegades, és el més ric. 

El punt culminant del concert va ser quan va sonar "Bicicletes", i el tan entregat públic va ovassionar amb efusius aplaudiments el grup, tot just després que el cantant cantés la primera frase del tema.

Un cop més, el grup català va aconseguir que tots els assistents gaudissin com mai i no tinguessin en cap moment vergonya de cantar, xiular, i fins i tot ballar. Va ser una nit màgica, on el públic va poder somiar despert que un món més simple i positiu és possible, un món com el de Blaumut.

El concert a Twitter

 Gemma
 ‏@fustiferma

Gran concert de @blaumut avui a Lleida amb la @BSUMLleida!!! @FestesLleida


 Marian
 @MarianMorenaG

@blaumut Avui m'heu fet feliç tocant "Only You", feia molt q no l'escoltava en directe. Gràcies per recuperar-la!!


 CARME CULLERE
 @CCULLERE

Magnífic concert Blaumut!!! Espectacular!!! @AuditoriEG @CSimoAndreu


 27rgi
 ‏@sergifzs1

Gaudint d'un dels millors espectacles musicals que es poden veure avui amb els grans @blaumut.