Versionats

Sopa de Cabra

Les millors versions del grup gironí


Aquest cap de setmana, Sopa de Cabra van començar a Lleida la seva gira d'estiu. Despés dels primers concerts en teatres i auditoris que han fet durant aquest 2016, el grup impulsa ara la seva primera gran gira des que es van acomiadar dels escenaris. Aprofitant la ocasió, hem aprofitat per recuperar les millors versions que diferents artistes han fet dels grans èxits de la banda gironina.

Sabor de Gràcia, Ojos de Brujo, La Troba Kung Fu i Gertrudis

"L'empordà"

youtube

Cinc anys després de la dissolució de Sopa, diferents artistes es van unir per donar forma al disc  de tribut Podré tornar enrere (Musica Global, 2006). Una de les peces que no podia faltar al disc era "L'Empordà", que en aquesta ocasió sonava a ritme de rumba de la mà de quatre dels grans exponents de la rumba catalana: Sabor de Gràcia, Ojos de Brujo, La Troba Kung Fu i Gertrudis.

Amaral

"Camins"

youtube

Una altra de les cançons que més èxit va causar del disc de tribut a Sopa va ser la versió que el aragonesos Amaral van fer de "Camins".

Cybee

"El far del sud"

youtube

Durant els seus inicis, Cybee van apostar fort per les versions de grans èxits en català. "El far del sud" va ser una de les cançons que van voler fer-se seves en aquella primera època del grup de Sant Feliu del Llobregat.

Quatre Barres

"Podré tornar enrere"

youtube

Amb l'objectiu de reivindicar  el rock català Quatre Barres va unir alguns dels actors dels musicals de més èxit per teixir un espectacle que es convertia en un viatge a través de les cançons que van marcar una època. "Podré tornar enrere" era una de les peces que no hi podia faltar.

Novo

"L'Empordà"

youtube

L'any 2006 arribava al mercat Aire Lounge, un disc on Novo versionaven alguns dels grans èxits catalans. Des de Llach a Jaume Sisa passant per Albert Pla, Adrià Puntí, Els Pets o Lax'n'Busto. I, evidentment, no hi faltaven Sopa de Cabra. De fet, "L'Empordà" va ser un dels senzills del disc.

Beth

"Podré tornar enrere"

youtube

La cantant de Súria també ha contribuït a ampliar la llarga llista de versions de Sopa de Cabra amb una adaptació de "Podré tornar enrere".

Nina i Pep Sala

"L'Empordà"

youtube

Ja fa uns anys, Pep Sala i Nina van coincidir en un plató de TV3 per interpretar "L'Empordà", la que de ben segur que és la cançó més versionada de la trajectòria de Sopa.

Jarks

"Els teus somnis"

youtube

En la final de la darrera  edició del concurs Oh Happy Day, Jarks van decidir interpretar "Els teus somnis", una de les cançons més emblemàtiques de la darrera etapa de Sopa de Cabra.

Gossos

"Sota una estrella"

youtube

Entre els companys de generació tampoc han faltat els tributs a Sopa de Cabra. Gossos és un dels grups que els ha versionats. Concretament, els de Manresa van voler portar cap al seu terreny "Sota una estrella".

La Banda Impossible

"L'empordà"

youtube

Sentir un clàssic com "L'Empordà" amb la veu del qui va ser cantant de Lax'n'Busto Pemi Fortuny és tot un luxe. Si a més s'hi sumen les veus de Cris Juanico i el mateix Gerard Quintana, les guitarres de Pemi Fortuny (Lax'n'Busto) i Oriol Farré (Gossos), la bateria de Joan Reig (Els Pets) i la resta de músics de La Banda Impossible el resultat ja és extraordinari.