L'home Llop & the Astramats

Una presentació de disc amb molt de ritme
Joan González

L'Home Llop & The Astramats van presentar el disc Volum 1 (Autoeditat, 2015) el passat dissabte al Cafè del Teatre de Lleida. El projecte va sorgir de les idees i el neguit de l'Home Llop - l'alter ego musical de Pau Llop, el frontman de la banda-, que volia gravar un disc d'adaptacions en català a ritme jamaicà, tenint presents les versions que es van fer als anys seixanta a Catalunya i els referents skatalítics del país. Aquest projecte va aconseguir tirar endavant gràcies als músics que l'acompanyen: The Astramats, i a una campanya de micromecenatge que va finançar el projecte, les recompenses de la qual es podien recollir durant el concert, a excepció dels LPs, que encara no estaven llestos.

El Cafè del Teatre va haver de canviar la seva distribució habitual, tot apartant les taules i cadires des de les que normalment es pot gaudir tranquil·lament de la música, i és que la gran afluència de gent i els ritmes jamaicans del grup demanaven un gran espai per saltar i ballar durant tota l'estona. L'actuació arrencava amb la cançó "Si tu vols ho pots aconseguir", una clara referència a l'èxit del projecte, que va agradar molt a un públic totalment entregat i que no va parar de moure's, tot gaudint dels sons de la formació, que es va ajudar en moltes cançons d'uns vents no massa ortodoxes: trombó, gralla i tenora o clarinet baix, tot fusionant estils com el reggae i el ska amb la música tradicional catalana.

Un cop acabat el concert, la festa va continuar gràcies a la gent de Ponent Roots, que van treure els discs per allargar la jornada una bona estona.
 

El concert a Twitter

 Sisco Garcia
 @sisco_garcia

«Sento l'amor com ve» l'Home Llop fent-nos moure l'esquelet (i el greix)! Grandíssim el Pau.

 

 Francesc Gabarrell
 @fgabarrell

L'home llop & the Astramats a ritme d'esca, rocstedi i regui al @cafedelteatre. Brutal lo Pau sobre l'escenari.

 

 Joan Albert
 @JoanAlbertF

L'Home Llop i els Astramats s'estrenen al @cafedelteatre de #Lleida