Tot és ara

Aspencat
Redacció

Tot és ara (Halley Records, 2015), d'Aspencat, és el millor disc de l’any 2015. Així ho han decidit els col·laboradors de La Tornada. Totes les persones que fan possible la revista han fet arribar, durant l’última setmana, les seves propostes i Aspencat s’han imposat amb claredat en una classificació que han completat Foc! (Ebri Knight), Monstres i princeses (Obeses), BUM! (Nyandú) i El primer arbre del bosc (Blaumut).

El quart treball dels de la Marina Alta és el disc que els confirma com un dels principals grups del país. En només 72 hores des de la seva publicació, l'àlbum ja superava les 50.000 descàrregues i, des de llavors, no ho parat de rebre crítiques positives. Definitivament, Aspencat han trobat la línia a seguir. Fins ara, cada nou treball era un trencament amb l'anterior. Ho vam veure amb Naixen primaveres (Autoeditat, 2011) i es va repetir amb Essència (Autoeditat, 2013). Però ara això ha canviat.  Essència (Autoeditat, 2013) va posar les bases definitives del que havia de ser Aspencat amb una aposta ferma per sonoritats les electròniques com dubstep o dancehall i ara continuen per aquest camí. Han trobat el seu so i estan disposats a explotar-lo.

Sense caure en la repetició, presenten 14 temes contundents tant musicalment com pel que fa a les lletres. El seu discurs crític i combatiu torna a ser el pal de paller d'un album que es converteix en un autèntic clam social. La lluita feminista, la voluntat de capgirar la societat o el dessig de perdre la por són alguns dels elements que formen el treball més complet del grup. A més, com a cirereta, compten amb col·laboracions de luxe com la dels sards Train to Roots, Àlex Seguí (La Gossa Sorda) o Ander (Green Valley). El resultat és un combinat explosiu que no ha fet més que encendre la metxa i que, de ben segur, que aquest 2016 esclatarà amb força. I és que el 2015 ha estat un any inoblidable pel grup, que ha passat pels principals festivals del país, però el 2016, amb el nou disc sota el braç, es preveu encara millor.