Ets especial

Landry el Rumbero
Pau Planas

Estem en ple boom de la música infantil. Ara rebatejada com a familiar. Tenim reggae per xics, heavy per xics, poemes convertits en cançonetes, festivals pensats pels més petits, concerts a mida... I, per sort, també tenim rumba. Landry el Rumbero porta anys fent ballar els més petits a ritme de ventilador. Fins i tot d'abans del darrer boom.  

Si amb els seus dos primers treballs el músic partia de la cançó popular, amb el seu darrer treball, Ets especial (RGB Suports, 2016), ha decidit apostar per temes originals. I ho fa amb unes lletres fàcils de digerir, però no per això insubstancials. Canta als més petits i, per tant, s'adapta a la seva realitat i al seu llenguatge, però sense caure en la banalitat o la simplificació extrema. Landry el Rumbero introdueix els més petits a la rumba, tot mostrant-los els seus secrets. Cançons com "Rumb al Carib" o "Carrossa gitana" permet explicar-los els orígens de la rumba i la cultura gitana d'una manera natural, fàcil d'entendre i, sobretot, fàcil de ballar i cantar. Perquè, per sobre de tot, les cançons estan pensades pel directe. Per poder interactuar amb el públic i fer-lo partícip. La banda de músics que l'acompanya, hi ajuda. I és que es tracta una banda d'autèntic luxe formada per membres de La Troba Kung-Fú, Ai Ai Ai o Sabor de Gràcia.

No hi podia faltar, tampoc, un cant als referents. Al referent. Al gran artífex de la cançó infantil a casa nostra: Xesco Boix, a qui dedica un medley de grans clàssics de la cançó infantil -"Pares de l'animació". I, com a cirereta, un recull de col·laboracions de luxe. Des d'uns dels pares de la rumba catalana -Sabor de Gràcia- fins als Amics de les Arts passant per Macedònia, Roleguita & Boquerón o l'Irrisori Klezmer Band. Un disc rodó, ideal pels més petits, però de bon escoltar per pares i mares.