Festival Strenes

Girona respira música
Pau Planas

És dissabte i Girona respira música. A l'Auditori, una allau de públic de totes les edats espera impacient l'inici de l'actuació d'Els Catarres amb la JOAG. Al Teatre Municipal, l'expectació també és alta per descobrir com sona el nou treball de Quimi Portet en directe. Mentrestant, la plaça de Sant Fèlix ja és un formiguer de públic. La tarda ha començat amb Maïa Vidal i seguirà amb Joan Colomo i Zoo. Al Centre Cultural La Mercè, en canvi, encara hi ha calma, però ben aviat s'omplirà per gaudir de la música de Paula Grande.

L'últim gran dissabte d'Strenes va tornar a desbordar Girona. Entremig de corredors de la Trailwalker (una competició que connecta Olot amb Sant Feliu de Guixols) que feien el seu pas per la ciutat durant la tarda del dissabte, la música s'obria espai a cada racó. Sant Fèlix era el punt de màxima afluència. Joan Colomo ja començava a congregar un bon nombre de seguidors, però eren Zoo qui realment feien petita la plaça. Als peus de l'església de Sant Fèlix i amb la Catedral traient el cap per darrere, l'escenari estava  situat en un punt ideal per als fotògrafs que volguessin captar la imatge de postal. El públic embogia amb les cançons dels valencians i amb un directe que es feia curt. Eren els últims compassos d'un festival al qual encara li queda un darrer cap de setmana, però que ja ha vist passar la major part de les actuacions.

L'Strenes va començar fort, enfilant Love of Lesbian al terrat de l'oficina de turisme de la Rambla i, des de llavors, no ha perdut pistonada. El primer gran cap de setmana de festival ja va deixar clar que, de públic, no en faltaria. Era igual que els concerts compartissin horari, els sold out s'acumulaven un darrere l'altre. Adrià Puntí podria exhaurir al Municipal i, al mateix moment, uns companys de generació com Los Guardians del Pont omplir l'Auditori per recordar Sangtraït. Durant el segon cap de setmana, l'activitat s'ha mantingut i per al vinent sembla que es mantindrà la tendència -Sopa de Cabra i Macaco fa mesos que han exhaurit les localitats-. Entremig de grans propostes, però, els espais de petit format han resistit. El Museu d'Art era una de les noves localitzacions d'aquesta edició i els concerts de Gemma Humet, Maria Arnal i Marcel Bagés i Dom la Nena han confirmat l'encert d'aquest nou escenari, situat enmig d'una sala imponent. Un any més, l'Strenes s'ha consolidat com un dels festivals de referència del país.

Si et trobes a una foto i vols que te l'enviem gratuïtament en alta resolució, ens ho pots demanar a multimedia@latornada.cat