Recomanacions de l’equip

Esquirols

Fent camí

Pau Planas

Aquesta setmana no podria recomanar altra cosa que Esquirols. Si l'any 75 els osonencs ens proposaven viatjar al futur, avui us proposo fer el trajecte invers, tornar a l'any de la fi del franquisme i recuperar Fent camí (Picap, 1975). Possiblement sigui el millor disc de la seva trajectòria, amb cançons com "Arrels", "Conte medieval" "...i va callar" o la mateixa "Fent camí".

Sopa de Cabra

Cercles

Xevi Planas

Després de la seva llarga aturada l’any 2001 que es va allargar més d’una dècada, Sopa de Cabra va tornar a l’escena discogràfica ara fa dos anys amb la publicació de Cercles (RGB Suports, 2015). L’inici d’un nou camí que ha servit per descobrir una versió de Sopa menys rockera però amb la mateixa essència que els va convertir en un dels grups referència de la música en català.

Exili a Elba

Un dia etern perdut en la nit [3]

Sergi Paramès

Vaig descobrir aquest grup mentre els fotografiava al festival Xocolata Espress de Sabadell, i són d'aquells dels que et quedes amb ganes de més.

Quan vas a cobrir un festival, potser coneixes dos o tres... o quatre o cap cap de cartell. És llavors quan vas rebuscant i de sobte un baixista sembla que ha entrat en simbiosi amb la teva càmera. Fotos perfectes, imatges que no cal revisar a la pantalla, saps només mirant pel visor que ho està donant tot i que tu estas captant la seva essència. Mires al costat i el cantant és d'aquells a qui se li inflen les venes del coll, pur rock. I per un moment maleeixes no tenir quatre ulls per poder disparar amb dues càmeres alhora. 

El seu darrer treball és fornicant eternament. Exili a Elba és rebel·lió, és actitud, orgull.

Rusó Sala

Fil de Coure

Rocío Rodríguez

Aquesta setmana us convido a gaudir del diàleg dolç i perfectament enllaçat entre la veu exquisida de Rusó Sala i la melodia de la guitarra de Caterinangela Fadda reflectit a Fil de Coure (Microscopi, 2015), el tercer treball discogràfic de la cantautora empordanesa. Un total de tretze cançons que et transporten als paratges mediterranis més somiats, ja sigui a una platja típica dels anuncis de cervesa com a un ambient més rural, on predomina l'olor de terra i olivera. Amb una sonoritat gens sobrecarregada, la cantautora combina composicions pròpies, poemes musicats i versions d'artistes internacionals que aconsegueixen emocionar i posar la pell de gallina.