La llista de...

5 cançons en català que no poden faltar a la llista de...

Carla Gimeno

Cantant de The Crab Apples


Fa uns anys, quatre joves de Santa Eulàlia de Ronçana sorprenien tothom amb un disc que, de seguida, els portava a alguns dels escenaris més destacats del país. Eren The Crab Apples i Carla Gimeno és la cantant de la formació.

Inspira

"Amunt"

youtube

Em sembla una cançó preciosa, delicada però alhora amb força, que -de fet- m'acompanya avui que no para de ploure. Hi ha certa màgia en les melodies de les cançons d'Inspira, però en aquesta en concret la veu d'en Jordi és com si t'embolcalla.

Quart Primera

"Per què no deixaràs de tenir por?"

youtube

Va haver-hi una època durant la qual escoltava molt aquesta cançó a la ràdio mentre conduïa i em donava moltíssima energia. Sobretot la part instrumental del final em sembla BRUTAL.

Les Sueques

"No ho saps"

youtube

Trobo que aquesta cançó defineix molt bé l'energia de Les Sueques. Em sembla un gran tema i és del tot impossible no moure's mentre sona. M'encanta.

Judit Neddermann

"Jo no vinc al pou"

youtube

L'altre dia vaig veure que s'estrenava el videoclip d'aquesta cançó. Des de llavors que l'escolto. M'agrada molt el seu flow i, evidentment, la veuarra de la Judit. Crec que porto uns dies repetint non stop al meu cap: "jo no vinc al pou no... jo no vinc al teu pou".

La Iaia

"L'ós"

youtube

On és la màgia? és un gran disc. Però aquesta cançó té una força d'atracció especial. Els sis minuts i poc que dura es fan curts. El ritme animat, la melodia pausada, tocs dels vuitanta... ho té tot.