Pokers, Lausana i l'Artista Convidat

Pau Planas

Són joves, però ja se'ls entreveu un futur prometedor. L'Artista Convidat eren els encarregats d'encetar una nova setmana de concerts a casa. El seu primer disc encarà haurà d'esperar fins la tardor, però el públic que els esperava a Olot ja en va poder degustar algunes composicions, marcades per un pop d'aires folk i unes lletres boniques i molt sovint lligades a l'amor. I entre noves composicions, espais també per alguna versió, amb protagonisme destacat per Mumford & Sons, els seus principals referents, amb qui obrien l'actuació. Joan Dausà, Manel o Els Catarres acabaven de teixir un concert ric i que servia per demostrar la destresa musical dels barcelonins.

L'endemà mateix, el cicle es traslladava a L'Hospitalet del Llobregat, on Lausana feien preveure una nit intensa. I així va ser. Entre llargues converses, bromes i una complicitat total entre músics i públic, el trio granollerí presentava les cançons del seu disc de debut, Curiosament ens hi sentíem atrets (Autoeditat, 2015). Un pop delicat i molt influenciat per grups com La Iaia o Quart Primera atrapava de seguida uns assistents que es deixaven endur per la proposta i de seguida s'endinsaven a l'univers que els proposaven els guanyadors del premi popular del darrer Sona 9.

La setmana de concerts a casa la tancaven Pokers. Des de Reus arribaven a Bordils disposats a fer participar el públic d'un concert diferent i únic. I el públic no tardava en respondre. Acompanyava amb les mans, es llançava a cantar quan tocava i, fins i tot, acabava ballant les coreografies proposades per la banda. El seu pop rock fresc i personal connectava a la perfecció amb els assistents i, entre cançó  i cançó, sabien com acabar-se'ls de posar a la butxaca amb llargues presentacions que despertaven les rialles més entusiastes.