Versionats

21 anys sense Ovidi

Els hereus d'Ovidi Montllor


Dijous dia 10 farà 21 anys que Ovidi Montllor va marxar de vacances. La commemoració, a més, posarà punt i final a un any dedicat al cantant d'Alcoi. Un any en què els homenatges han arribat de totes bandes i on les versions de les seves cançons també han estat més que nombroses. És per això que hem volgut recollir les millors d'aquestes versions.

"Escola de Ribera"

Ovidi al cub

youtube

Durant tot aquest any Ovidi, David Ferández, Borja Penalba i David Caño han estat girant amb l'espectacle Ovidi al cub. "Escola de Ribera" era una de les cançons que més somriures despertava d'aquest espectacle poèticomusical.

"Homenatge a Teresa"

Ebri Knight

youtube

"Homenatge a Teresa" és, segurament, el tema més cèlebre d'Ovidi Montllor, fa un temps Ebri Knight la versionaven en format acústic en una de les seves "cançons en ruta".

"Va com va"

Smoking Souls

youtube

El grup de rock valencià Smoking Souls també han volgut fer-se seva una altra de les peces més emblemàtiques d'Ovidi Montllor i, en un format reduït, van decidir versionar "Va com va".

"Serà un dia que durarà anys"

Jo Jet i Maria Ribot

youtube

L'any Ovidi ha deixat moltes perles. Una d'elles és la versió que el duet Jo Jet i Maria Ribot ens han regalat del tema "Serà un dia que durarà anys".

"Tot explota (pel cap o per la pota)"

Feliu Ventura i el Xerramequ

youtube

Aquest any Ovidi, Feliu Ventura s'ha unit amb Marc Serrats  (Xerramequ) per homenatjar el cantant d'Alcoi i "Tot explota (pel cap o per la pota)" no podia faltar en el repertori.

"M'aclame a tu"

Pau Alabajos

youtube

Fa pocs dies, Pau Alabajos presentava el seu nou disc, L'amor i la ferocitat (Bureo Músiques, 2016). Entre les cançons d'aquest treball hi figura "M'aclame a tu", el poema de Vicent Andrés Estellés que Ovidi va popularitzar.

"La fera ferotge"

The Penguins

youtube

Ovidi Montllor també es pot versionar en clau infantil. Això és el que van demostrar The Penguins amb l'espectacle Reggae per xics, on versionaven "La fera ferotge".

"Perquè vull"

Joan Manuel Serrat

youtube

Joan Manuel Serrat és un dels molts companys de generació d'Ovidi que també l'ha volgut reivindicar. Ho va fer fa ja uns anys amb la versió de "Perquè vull".

"Autocrítica i crítica"

El Diluvi

youtube

Fa uns anys, al País Valencià naixien El Diluvi, una banda de tribut a Ovidi que ben aviat començaria també a publicar temes propis. En el seu primer disc de llarga durada, però, no hi podia faltar alguna versió del cantautor d'Alcoi.

"La cançó del cansat"

Miquel Gil

youtube

La veu profunda i trencada de Miquel Gil s'adapta a la perfecció als versos d'Ovidi Montllor i, per això, versió que fa de "La cançó del cansat" és tota una troballa.

"Encara, nois encara"

Inadaptats

youtube

Poc abans de la seva dissolució, Inadaptats publicaven Homenatge a Ovidi (Bullanga Records, 2004), un disc on recuperaven la figura del cantant amb versions de temes com "Encara, nois encara".

"Els amants"

Francesc Anyó i Borja Penalba

youtube

El poema de Vicent Andrés Estellés "Els amants" anirà sempre més lligat a Ovidi Montllor. Borja Penalba i Francesc Anyó són dos dels molts cantants que també han decidit recuperar la peça.

"Bon vent i barca nova"

Senior

youtube

Miquel Àngel Landete, més conegut com a Senior, també ha volgut fer el seu propi homenatge a Ovidi amb una versió de "Bon vent i barca nova".

"Carnisseria"

Vàlius

youtube

Els osonencs Vàlius, des del seu estil completament allunyat a la cançó d'autor d'Ovidi, també han volgut reivindicar-lo. Ho han fet versionant "Carnisseria".