Les cites de la setmana

De l'1 al 7 de novembre
Xevi Planas
Inici Festival A Granel

A Granel és un repàs per alguna de les músiques del territori català. La primera edició del cicle oferirà quatre concerts els dissabtes del mes de novembre a la població d’Olesa de Montserrat. Organitzat a tres bandes pel Casal, el Bloc Juvenil i La Vermuteria, el festival ofereix uns preus reduïts -4€ l’entrada i 12€ l’abonament- per als concerts. Només una setmana abans del seu primer final de gira, Cesk Freixas obrirà el cicle amb el seu penúltim concert abans de l’aturada que farà el cantautor del Penedès, en un concert que ja tindrà regust a final de gira i que de ben segur serà ben especial.

Mantenint el caire reivindicatiu de Freixas, els membres de Brams Francesc Ribera “Titot” i David Rosell agafaran el relleu el segon cap de setmana de novembre amb l’espectacle “L’esca del pecat”. També en format duet es presenten les propostes de la segona quinzena de novembre. El bateria d’Els Pets, Joan Reig, s’unirà amb Sergi Esteve el 19 de novembre, i Carles Belda i Joan Garriga -membre de La Troba Kung-Fú- ho faran l’últim dissabte del mes.

Final de gira de Lax’n’Busto.

30 anys després, la trajectòria de Lax’n’Busto arriba a la seva fi, com a mínim, de manera temporal. “Un punt i final, de moment”, amb aquestes paraules es referia el cantant Salva Racero al que passarà el proper divendres a la sala Razzmatazz, anunciant el final d’una etapa però sense tancar la porta a un possible retorn en els propers anys. Amb aquesta provisional separació del grup d’El Vendrell, el rock català de finals dels 80 perd un dels seus màxims exponents, i un dels pocs grups que han sobreviscut tres dècades ininterrompudament.

Razzmatazz, que ja va acollir, entre altres, el primer final de Sopa de Cabra, és l’escenari escollit pel grup per un dels seus concerts més importants, amb aquesta dissolució sobrevolant en l’ambient. En el concert de divendres, igual que en tota la gira de celebració de 30 anys, Lax’n’Busto interpretarà els grans himnes de la seva trajectòria, qui sap si per última vegada sobre un escenari i de manera conjunta. Compartint la nit amb Lax’n’Busto hi haurà Setembre, que interpretarà les cançons del seu darrer disc, 23 d’abril (Picap, 2016).

Final de gira de Tornem a Sau

Durant un any, Tornem a Sau s’ha unit amb Pep Sala per retre homenatge al grup osonenc, que durant més d’una dècada va convertir-se en referent del panorama català. Aquest dissabte, la gira arriba al final amb un concert al Casino de Vilafranca del Penedès que es preveu ple de sorpreses. La col·laboració entre les dues parts es va iniciar ara fa 9 mesos a la sala La Mirona de Salt i ha recorregut tot el territori català fent aflorar la nostàlgia i els records dels assistents. Temes com “Boig per tu” o “El tren de mitjanit” han sonat per algunes de les principals sales de concert del país i aquest cap de setmana ressonaran per última vegada en aquesta gira.