L'estiu es viu a La Tornada

Pau Planas

Noves seccions, reportatges especials, noves iniciatives... Aquest estiu La Tornada no fa vacances. Al contrari. A partir d'aquesta setmana, la revista es multiplica i s'adapta per portar-vos el millor de l'estiu.

A partir del proper cap de setmana arrenquen els Concerts a casa. Prop d'una trentena de grups es ficaran en menjadors privats per oferir actuacions en format acústic davant d'un públic de només 20 persones convidades pels amfitrions. 26 concerts en 26 cases diferents d'arreu de Catalunya. Des de les Terres de l'Ebre fins al Pirineu gironí passant per les terres de Ponent, la Catalunya Central, el Camp de Tarragona, el Penedès o Barcelona. El país sencer quedarà inundat d'uns concerts que pretenen acostar la música al públic de la forma més propera possible.

Grups com Trast, Roba Estesa, Oriol Barri, Sommeliers, Showarma i els Falafels, Illa Carolina, Ovella Xao, La Banda del Panda, Patch, Jules, JoKB, Pokers o Lausana, entre molts altres, seran alguns dels protagonistes de la primera edició de la cita, que busca també reflectir la immensa varietat musical del país. Per això, s'ha volgut fer una acurada selecció de les propostes, per tal d'incloure la major varietat d'estils possible i, alhora, vetllar perquè la qualitat musical de les propostes escollides sigui òptima.

Si no heu estat afortunats i no podeu gaudir de cap dels concerts, però, als números de cada setmana hi podreu trobar un repàs exhaustiu de cada un d'ells amb una extensa galeria d'imatges. Durant el mes de setembre, a més, es publicarà un vídeo resum de la cita que permetrà a totes aquelles persones que no hi hagin pogut optar, descobrir com ha estat aquesta nova experiència.

Els concerts a casa, però, no seran l'única sorpresa que arribarà aquest estiu. De cara al mes d'agost, La Tornada està preparant una sèrie de números especials. Durant els cinc dimarts del mes, els números no tindran un grup com a protagonista destacat, sinó que estaran encapçalats per reportatges detallats sobre diferents temàtiques relacionades amb la música en català. A partir de les opinions de persones àmpliament coneixedores del tema, es teixirà una conversa amena, gairebé a mode de debat, que cada setmana permetrà als lectors endinsar-se en una qüestió diferent.

Aquesta serà la punta de llança d'uns números d'estiu que incorporen ja des d'ara noves seccions pensades per no perdre's res durant els propers mesos. Així doncs, cada setmana s'acostaran al lector les cites musicals més destacades dels Països Catalans per tal que tota aquella gent que vulgui anar de concert tingui on escollir.  A més, s'oferirà un recull dels videoclips més destacats de la setmana i augmentarà el nombre de sortejos per tal que els subscriptors de la revista puguin accedir gratuïtament a alguns dels concerts més interessants de l'estiu. Per últim, s'incorpora la secció "Les 10 de..." un recull setmanal de cançons que durant els propers mesos tindrà un regust molt estiuenc.