4hiverns

Pulcres i exactes
Pau Planas

La primavera de 2014, Carles Querol presentava 4Hiverns, un nou projecte on mostrava la seva faceta més íntima. S'estrenava amb un primer disc "petit i personal, més de cantautor, si n'hi podem dir així" gravat pràcticament tot a casa seva. "Vaig venir a l'estudi amb un projecte acabat que només vam retocar perquè quedés professional" explica. Ara, però, ja ha enllestit un segon treball i aquesta vegada s'ha volgut retrobar amb el concepte de banda: "Hem gravat tots junts i hem fet el que s'ha de fer quan ets una banda de quatre membres".

Després d'estar durant tot l'estiu a Can Sons sota la producció d'Arnau Vallvé (Manel) i Aleix Sans, a l'octubre van enviar les cançons a masteritzar i ja pràcticament tenen tota la feina enllestida per poder reprendre el projecte després d'un temps d'aturada. "No volíem anar ràpid a treure un disc perquè sí. Volíem fer una bona preproducció, estudiar bé les cançons, entendre bé com enfocar-les i treballar a gust" defensa Querol. Així doncs, han pogut treballar a consciència un nou disc que, d'entrada, "té bastant sentit de continuació". Si més no, així ho veu Pedro Font, guitarrista de la formació. Tot i això, Carles Querol sí que hi destaca canvis importants: "Hi ha una part electrònica bastant accentuada. Ja hi havia una mica d'electrònica en el primer i en aquest la gent ho percebrà un puntet més. També hi destaca la sensació de banda, ara veus a cada cançó que hi ha una banda allà darrera".

La sensació de banda, però, no canviarà l'intimisme que sempre ha acompanyat la proposta: "Tot i tenir feeling de banda té moments encara més íntims que el primer, per tant, a la gent que li hagi agradat el primer disc, crec que aquest encara els agradarà més" conclou Font. També el naixement del fill de Querol n'ha determinat inevitablement el contingut. "Sona tòpic i típic, però és així" bromeja el cantant, que té clar que, aquest fet, l'ha marcat "tant per la part bona com per la dolenta". "Els primers anys són una voràgine de responsabilitats que fan que tot el demés es vegi una mica reduït i en el disc es veurà bastant aquesta obsessió per fer les coses bé, per tenir temps per tu i les sensacions que tinc jo després de ser pare. Tot això et remou molt per dins. Hi ha moltes coses positives i negatives i vaig pensar que canalitzar-ho cap a la música seria interessant".

Tot i estar pràcticament acabat, però, encara haurem d'esperar uns mesos a sentir-lo, ja que fins a principis d'any no tenen intenció de publicar-lo. De moment, però, sí ens n'avancen el títol: Decimals. "Decimals definia molt bé què representa el disc, què representa la banda i que represento jo. Decimals diu molt dels marges, de l'estat exacte de les coses, de ser pulcre, de ser exacte" reflexiona Querol. "Crec que amb aquest disc ens ha sortit ser molt pulcres i molt exactes per treure un producte que ens agradi i ens ompli" conclou.

"Decimals diu molt dels marges, de l'estat exacte de les coses, de ser pulcre, de ser exacte"