Marta Pérez i Tona Gafarot

Complicitat i connexió
Pau Planas

Immerses enmig d'una gira marationana amb Les Anxovetes -amb qui només aquest estiu hauran fet una cinquantena de concerts-, Marta Pérez i Tona Gafarot sortien per un dia del seu format més habitual per retrobar-se amb els seus respectius projectes en solitari. Un petit oasi per sortir de la rutina i tornar a la seva essència més personal.

El concert se'ns descobria com un diàleg constant entre dues cantants i amigues, que lluïen complicitat i connexió. Compartien cançons i converses, sense pressa, des de la proximitat i la naturalitat. Ens presentaven les cançons i ens en descobrien els secrets. Ens obrien la porta al seu món, de vegades real -com a "Barcelona"-, de vegades fictici -en cançons com "Adela"- i quedàvem atrapats.

Només dues guitarres i dues veus. No calia més. Dues veus que contrastaven entre elles, però que s'enllaçaven a la perfecció. I un recull de cançons que ens passejava per tots els estats anímics. La plaça de Bordils s'havia omplert i el públic es deixava endur per la proposta compartida d'aquestes dues cantants, dues de les veus femenines amb més projecció de les comarques gironines.

Era la primera nit de Concerts de Tornada i l'estrena no podia ser millor. En un espai íntim i carregat d'encant començava un cicle que s'allargarà durant quatre nits i que, aquest dijous, viurà una nova jornada de la mà d'Andreu Valor, que hi arribarà per celebrar una dècada sobre els escenaris.