4hiverns

Més electrònics i potents que mai
Laia Estebaranz

No hi ha dies ni hores concretes per als concerts: qualsevol moment és bo per poder gaudir de la música en directe. I Barcelona té un munt d'espais adequats per a l'ocasió. Dimarts passat, al centre històric de Barcelona, la gent entrava lentament a l'Antic Teatre, un espai perfecte, un centre cultural i social ideal per poder sopar, prendre alguna cosa i gaudir de la cultura que ens brinda el nostre petit país.

El grup 4hiverns, liderat per Carles Querol (compositor, veu i guitarra), va sortir a l'escenari per presentar el seu nou treball Decimals (Delírics, 2017). Ho feia després d'un temps fora dels escenaris, el temps que han necessitat per crear deu cançons on han explorat noves sonoritats i on han apostat per sons més electrònics.

El concert va començar amb el tema que obre el disc, "Aturem l'ham". Després dels grans aplaudiments del públic, el grup va seguir el concert amb la tranquil·litat de defensar un gran treball que tenia l'aprovació de la gent. En Carles s'ha acompanyat dels seus grans amics i companys d'escenari Pedro Font (guitarra i veus) i Ramon Aragall (bateria i veus). A més, ha inclòs un nou baixista a la formació, l'Alex Molas (Outer Space). El disc també ha tingut col·laboracions de luxe, com les de Pau Vallvé, o Jordi Lanuza (Inspira), i ha comptat amb la producció d'Arnau Vallvé (Manel).

Un disc que en general és molt més positiu, amb cançons plenes d'energia com la que dedica a la seva dona i filla, "Bells horitzons". També hi segueix present l'essència de l'hivern amb cançons com "Dins del teu abric", o "La gran festa", on deixem enrere l'hivern més llarg i donem pas al bon temps de la primavera. Durant el concert van repassar tot el disc sencer i també hi va haver moments per interpretar alguna de les cançons del seu disc de debut com ara "Un final diferent" i "Ens farem grans". 4hiverns ha fet un disc pensat pels directes, amb un so un molt més potent i enèrgic on les bateries i els sintetitzadors guanyen protagonisme.

El concert va arribar al seu final, però la insistència del públic assistent va fer tornar la banda a l'escenari. Carles Querol va dir: "sabeu que passa? que el repertori que ens havíem preparat és aquest, ni més ni menys. Farem "Aturem l'ham" que ha estat la primera i estàvem un xic nerviosos". I així el concert acabava de forma rodona, amb un inici i un final dignes de recordar durant molt de temps.