L'Apartament

Pantaleó
Ferran Alvarós

Els guanyadors del Premi Joventut 2014, es consolidaven com a grup de pop folk amb el disc Reina Victòria (Música Global 2015). Històries quotidianes explicades de forma càlida per part d’en Gerard de Pablo. Des d’aleshores els vallesans Pantaleó van iniciar una gira de presentació del disc que els va portar a fer al voltant de 40 concerts l’any passat. Amb l’últim concert a l’octubre al Nova Jazz Cava de Terrassa posaven punt i seguit.

Sense pausa i amb el clar objectiu de generar més repertori, els Pantaleó ja havien anat construint les cançons que conformarien el segon disc mentre rodaven el primer. Així doncs acompanyats, també, del suport econòmic dels seus seguidors, amb al voltant de 6.000 euros recaptats via Verkami, els terrassencs van posar fil a l’agulla la gravació del seu segon disc.

L’Apartament (Música Global 2017) segueix amb la tònica del disc anterior amb cançons vitalistes, positives i enèrgiques. Curiosament un disc que “només” inclou nou temes, orientats i construïts pensant especialment en el directe. Sonoritats compactes, amb molt color, plenes de profunditat melòdica per acomodar les lletres properes que els caracteritzen.


El disc en 10 minuts
:

  • L’apartament: La façana; Construïda perquè ens hi fixem, per a ser vista a primer cop d’ull, que enganxi, que et preguntis qui ha estat l’arquitecte i t’ompli de ganes de conèixer l’interior d’aquell habitacle.
  • Et Segueixo: La sal a la cuina; Un bàsic a cada apartament, tant serveix per a destacar l’essència i el gust dels secundaris com per a pujar la tensió, donar energia, somriure, saltar, ballar i cridar.
  • La Fera i Jo: El quadre cubista del menjador; El primer cop que el veus no l’entens, potser per l’entorn en el qual es troba, no n’estàs preparat i penses, no hi pinta res. Més tard el tornes a mirar i t’enganxa, és estrany, no ho pots negar, però t’agrada. Al final entens que és en la intimitat i seguretat que li desprèn a l’autor aquell apartament, on l’artista s’atreveix a mostrar l’essència del seu interior.


No obstant destacar aquestes tres peces, recomanem escoltar el disc sencer, perquè sincerament, s’ho val. Si us va agradar el primer, us agradarà. Si no els coneixeu, escolteu-los, tant ells com aquest disc en concret són una feliç i agradable companyia que encaixa amb qualsevol moment.