Benvolguda essència

L'Artista Convidat
Meritxell Verdeny

Benvolguda essència (Audiovisuals de Sarrià, 2016) és el títol del nou treball discogràfic de L’Artista Convidat. Clars i sincers, podríem dir que, en dues paraules han recollit molt bé que volen (una benvinguda) i què aporten (essència) al món de la música catalana. Amb aquests objectius tant ambiciosos, i després de ser els guanyadors del concurs “Plaça Estació Figueres” el juliol, han aprofitat l’oportunitat de passar per l’estudi i lliurar tots els temes en un únic CD que van publicar el darrer 28 d’octubre.

Una banda de folk acústic amb lletres en català, formada el 2012 que s’ha posat mans a les guitarres per a estrenar-se amb aquest àlbum recollint onze cançons. Amb col·laboracions com les de Cesk Freixas a “ Amb els teus ulls” i de Víctor Nin a “Eleleku”, fent més especial  i emotiva la descoberta d’aquests artistes al terreny comercial.

És així com, d’un grup d’amics i molta entrega surt un grup de versions, acaba desembocant en el grup que a dia d’avui ja podem escoltar per Spotify i en directe. Sembla que aquesta nova tirada endavant els ha obert moltes portes, ja que en els pròxims mesos tenen concerts a Girona, Reus i l’Armentera, on es provable que ampliïn la seva colla de seguidors, sobretot entre els joves.

Les lletres són sinceres, i els acords dolços. Si a això hi afegim les veus de l’Albert Codina i en Cesc Sansalvadó, donen com a resultat temes melàngics  com "Idil·li d’un far" i "Ombres" que encisen parlant-nos d’amor, de records, d’estius i del mar... I d’altres com "Origen" i "Amb els teus ulls" on s’hi afegeix la bateria i deixen de ser tant acústics per donar-li una mica més de ritme i entusiasme, que tant agraden en concert.

Tot i així, el seu estil característicament acústic no pot evitar recordar-nos a Joan Dausà i Teràpia de Shock, que des de els seus inicis han recollit un gran nombre d’amant d’aquest gènere que congenia a la perfecció amb les lletres en català.

Entreguen al seu públic doncs, no només la fidelitat a l’escenari sinó compromís amb aquest nou treball al que han dedicat ni més ni menys que l’estiu, les seves vacances, la dedicació, la inspiració, o com ells diuen, la seva essència.