Lali Jove

Una bombolla d'estiu en ple hivern
Samuel Martínez

Feia molt que Barcelona no vivia una nit com aquesta i, segurament, també falta molt per a què pugui tornar-la a viure. Aquest tipus de concerts a l’aire lliure, amb grups d’ska, rumba, reggae, folk o pop són molt més propis de l’època estival que no pas del gèlid (entre moltes cometes) hivern català. Per això era d’esperar que l’afluència de gent ansiosa de festa major fos prou gran, encara que en comptes de samarretes de tirants, haguessin de portar abric.

L’espectacle començava a les 20:00 hores. Els dos protagonistes indiscutibles de la nit eren els osonencs Oques Grasses i els madrilenys Tremenda Jauría, no obstant això, també hi havia una certa expectació per sentir Radical District i els guanyadors del Festival Brot 2016, Ice Crime, però sobretot, com a tercer cap de cartell, els rumberos 9son. El lloc triat pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), organitzadors de la Festa Major Juvenil i Associativa “Lali Jove”,  per dur a terme el concert va ser El Moll de la Fusta, al port de Barcelona, un altre ingredient per preparar una bona nit d’estiu.

És cert que les condicions atmosfèriques no van jugar a favor de la Lali Jove. A la tarda havia plovisquejat i, provablement, això va fer que molta gent que hauria vingut de fora de Barcelona s’ho repensés. De totes maneres, ja des del principi del concert, però sobretot a mesura que la tarda s’anava convertint en nit, molta gent, alguna amb la clàssica samarreta del cul d’Oques Grasses, va anar omplint les immediacions de l’escenari. Quan va començar a tocar 9son, l’ambient feia veritable goig.

Després de les rumbes i les versions dels 9son, va arribar el torn d’Oques Grasses. Va ser el moment de la nit en el qual més gent va concentrar-se davant l’escenari. Els de Josep Montero van tocar tots els seus èxits, inclosos els del seu últim disc You Pony (Autoeditat, 2016), tot i que aquesta vegada no van estar acompanyats pels ballarins que han anat sortint a tots els concerts de la seva última gira. Només durant aquesta actuació es van encendre les típiques bengales que il·luminen els concerts de les festes majors d’arreu del territori català.

Amb la missió que el ritme de la nit no decaigués un cop acabat el concert d’Oques Grasses, el grup Tremenda Jauría amb el seu cúmbia-reggaeton feminista va ser l’encarregat de tancar la nit. Cal dir que, tot i que potser a Catalunya no gaudeixen de tanta fama com altres grups, els madrilenys van estar molt inspirats i van fer que moltíssima gent ballés reggaeton, un estil que es practica poc en aquest tipus de concerts. Missió complerta.

La bombolla d’estiu va explotar una mica més tard de les 2:00 de la matinada, aquella nit d’11 de febrer va semblar de juny durant unes hores. Un juny fred, amb abric i amb poca gent sense samarreta durant “Passos importants”, però feliç, despreocupat i, per què no, un pèl melancòlic.

Si et trobes a una foto i vols que te l'enviem gratuïtament en alta resolució, ens ho pots demanar a multimedia@latornada.cat